Poveži se putem

Žepče

OMS Žepče: Humanitarni koncert za djecu i odrasle sa posebnim potrebama

Objavljeno

-

OMS (Odbor za međureligijsku saradnju) Žepče na čelu sa predsjedavajućim vlč. Predragom Stojčevićem poziva svo građanstvo na II HUMANITARNI KONCERT ZA DJECU I ODRASLE S POSEBNIM POTREBAMA i otvorenje Parka mira u SMŠ Žepče.

Humanitarni koncert će se održati 29. novembra/studenog 2016. godine s početkom u 17:30h u kino sali Doma kulture, dok će se otvorenje Parka mira desiti u 15h u dvorištu SMŠ Žepče u nazočnosti šefa Misije OSCE-a u BiH, Jonathana Moore.

Žepče će biti uvršteno na listu gradova u Bosni i Hercegovini koji posjeduje ‘pametnu’ klupu. U sklopu otvorenja Parka mira, u dvorištu SMŠ Žepče će biti postavljena i solarna klupa koju je donirala Misija OSCE-a u BiH. Klupa je energetski neovisna zahvaljujući solarnoj energiji. Pruža korisnicima mogućnost bežičnog i USB punjenja uređaja.

Na humanitarnom koncertu učestvuju Srpsko pjevačko društvo „Sloga“ iz Sarajeva, hor Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, ženska vokalna skupina „Emptianae“ iz Žepča, te učenici GŠ „Katarina Kosača Kotromanić“.

Visoki pokrovitelji ovog događaja su Općina Žepče, MRV BiH (Međureligijsko vijeće u Bosni i Hercegovini), Misija OSCE-a u BiH, PRO-budućnost i CRS. Ostali sponzori humanitarnog koncerta su: J.U. „Opća biblioteka“ Žepče, J.U. „Dom kulture“ Žepče, Gama electronic d.o.o, Vinarija „Povratak“ i firma „Elchytex“ d.o.o.

Advertisement

Medijski pokrovitelji događaja su: Radio postaja Žepče, portal Žepče.ba i Radio Žepče.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal