Poveži se putem

Religija

OMS Žepče i GŠ “Katarina Kosača Kotromanić”: Sakralna glazba kao terapijski učinak

Objavljeno

-

U organizaciji OMS (Odbor za međureligijsku suradnju) Žepče i Glazbene škole „Katarina Kosača Kotromanić“ Žepče, uz potporu CRS-a (Catholic Relief Service), te pod pokroviteljstvom Misije OSCE-a u BiH održan je inicijalni sastanak za realizaciju projekta „Sakralna glazba kao terapijski učinak“ s upravom „ Dnevnog centra za djecu i odrasle sa posebnim potrebama“ Žepče.

Sastanku su prisustvovali ispred OMS Žepče tajnik Branko Radoš, ravnatelj Glazbene škole gosp. Pero Zekić, pomoćnica ravnatelja Kristina Džambo i profesori koji sudjeluju u realizaciji projekta Nermin Suljić, Sanja Grabovac, Emir Huseinagić i Slaven Čović. Ispred Centra prisutna je bila direktorica Meldina Ugarak.

Projekt je osmišljen tako što će profesori Glazbene škole „ Katarina Kosača Kotromanič“ iz Žepča dva puta tjedno po 60min davati glazbenu terapiju štićenicima centra. Projekt će trajati dva mjeseca, a po završetku istoga bit će upriličen koncert humanitarnog karaktera u J.U. Dom Kulture Žepče.

Cilj projekta je pomoću glazbene terapije pomoći štićenicima centra u njihovoj mentalnoj rehabilitaciji, zatim utjecati na što veći broj ljudi kako bi se potakla svijest vezano za odgovornost onih koji su na dnu društvene ljestvice, a  time i organiziralo druženje za profesore i učenike različitih vjerskih konfesija.

OMS Žepče

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal