Poveži se putem

Čestitke

OO SDA Žepče: Čestitka građanima u povodu 1. Marta – Dana nezavisnosti BiH

Objavljeno

-

Obilježavajući Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine s poštovanjem se sjećamo svih onih koji su pridonijeli ostvarenju historijske težnje naših naroda o samostalnoj i demokratskoj državi, a posebno branilaca koji su položili živote za slobodu domovine.

Njihove humke u svom dostojanstvu podsjećaju i opominju da nezavisnost države koju mi danas imamo nije olako stečena.

Nezavisnost koju danas proslavljamo temelj je za dalju izgradnju države Bosne i Hercegovine kao društva demokratskih sloboda i jednakih prava za sve njene građane, ali i društva zajedničke odgovornosti za budući razvoj u okviru evropskih integracija.

Bogatstva koja posjedujemo i snaga naše istrajnosti i odlučnosti temelji su na kojima ćemo se i u narednim godinama razvijati kao ekonomski uspješna i socijalno pravedna država. Da bismo u tome uspjeli, važno je da izgrađujemo konsenzus o svim temeljnim pitanjima sadašnjosti i budućnosti, da potičemo rad i kreativnost, samopouzdanje i optimizam.

U želji da ovaj veliki praznik obilježimo dostojanstveno na cijeloj teritoriji naše domovine, Općinski odbor SDA Žepče svim narodima i građanima, u zemlji i inostranstvu, čestita 1. Mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

OO SDA Žepče

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal