Poveži se putem

Žepče

OO SDP Žepče: Obustava naplate kablovske televizije po uvećanoj cijeni

Objavljeno

-

Usljed povećanja cijene kablovske televizije u Žepču, koja funkcionise u sklopu J.U.“Dom kulture“ Žepče, vijećnik SDP-a u OV Žepče, Elvis Botić, uputio dopis menadžmentu ove javne ustanove i otvoreno pismo lokalnim medijima koje u cijelosti prenosimo.

Poštovani,

Usljed prigovora velikog broja građana o povećanju cijene usluga kablovske televizije Žepče sa 12,00 KM na 13,50 KM osjećam potrebu i obavezu da Vas pozovem da još jednom dobro razmislite i povučete spornu odluku, a da korisnicima refundirate uplaćeni – uvećani iznos kroz račun za mjesec juli 2017. godine.

Smatram da je ova odluka u najmanju ruku ishitrena i da se na ovakav način ne može i neće riješiti problem funkcionisanja kablovske televizije , kao i cjelekupne J.U.” Dom kulture” Žepče.

Advertisement

Povećanjem cijene kablovske televizije ćemo povećati revolt i nezadovoljstvo kod građana i na taj način direktno utjecati na smanjenje broja korisnika na kablovskom sistemu, odnosno, smanjiti prihode, ugroziti poslovanje, te dovesti u pitanje radna mjesta uposlenih, koji direktno i u najvećoj mjeri zavise od naplate kablovske televizije.

Nešto više od 2.000 KM koliko će se ostvariti prihoda na mjesečnom nivou po osnovu uvećane cijene je nedovoljno za bilo kakva ozbiljnija ulaganja i ni u kojem slučaju ne može biti garancija dobre slike i kvalitetnog zvuka za sve korisnike CATV Žepče, što je u ovom trenutku, uz cijenu kablovske, prioritet za korisnike.

Naplata kablovske televizije po uvećanoj cijeni , a da se pri tome korisnici usluga nisu unaprijed obavijestili, apsolutno je neprihvatljivo i neprofesionalno.

U Izvještaju o radu J.U.”Dom kulture” Žepče, odnosno u planovima za 2017. godinu, koji su vijećnicima u OV Žepče predstavljeni prije 2 mjeseca nisu najvaljena poskupljenja, nego konkretna rješenja problema funkcionisanja CATV Žepče.
 
Shodno tomu Vas pozivam da svoju energiju i neosporno znanje usmjerite ka sistemskom i dugoročnom rješenju , a ne privremenom i parcijalnom, koje ide na štetu uposlenih, korisnika usluga  i kompletne J.U.”Dom kulture” Žepče.

Advertisement

S poštovanjem,

Klub vijećnika SDP-a u OV Žepče
Elvis Botić

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal