Poveži se putem

Žepče

Foto: Načelnik Zovko posjetio kamp „Mali putokazi u život“ u Radunicama

Objavljeno

-

Načelnik Općine Žepče Mato Zovko danas je posjetio župu sv. Ane u Radunicama gdje je u toku održavanje edukativnog kampa koji se provodi u sklopu projekta „Mali putokazi u život“. Kamp koji je počeo 11. jula okupio je 46 djece koji su štićenici domova za nezbrinutu djecu iz različitih krajeva BiH. Završne aktivnosti ovog kampa planirane su za 15. juli.

Tokom obraćanja, načelnik Zovko je upoznao polaznike Kampa s dešavanjima u općini Žepče koja se tiču mladih, i potpore koju Općina daje projektima koji dolaze od strane mladih. Ovom prigodom načelnik Zovko je pozvao polaznike kampa da ponovo dođu u Žepče i posjete ljepote žepačkog kraja. Također je istaknuo da će Općina Žepče i ubuduće pomagati slične projekte za mlade.

Domaćin ovogodišnjeg kampa vlč. Ilija Orkić se zahvalio načelniku Zovki za potporu Općine Žepče pri organizaciji jednomjesečnih susreta u Radunicama, s porukom sudionicima da trebamo nastojati pomagati jedni drugima kada god smo u prigodi, jer pomažući drugima postajemo bolji.

U Radunicama sa sudionicima kampa „Mali putokazi u život“ boravi i  prof. dr. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II, koji je naglasio da je ovo jedan od četiri kampa koji se događaju u Radunicama, a da je ovo drugi kamp koji ima za cilj da se mladi, uz bogat i sadržajan program, druže i upoznaju bolje, te da se upoznaju s predrasudama i načinu kako ih prevazići.

Koordinatorica aktivnosti kampa „Mali putokazi u život Nedžada Mojsilović naglasila je da je ovaj kamp okupio 46 sudionika koji dolaze iz Tuzle, Zenice, Turije i Sarajeva.

U ugodnom okruženju i veseloj radnoj atmosferi polaznici kampa sudjeluju u mnogobrojnim edukativnim, sportskom i kreativnim radionicama. Damir Poturović i Elmir Šahinović ističu da su zadovoljni organizacijom kampa, a posebno novim poznanstvima i prijateljstvima koja su rođena na ovom kampu u Radunicama, te se vesele i novim aktivnostima koje ih očekuju u narednim danima, a to su posjeta Doboju i bazenima.

Advertisement

U razdoblju od 16. do 23. jula održat će se kamp na kojem će sudjelovati mladi koji su župni animatori u sklopu programa „Mladi za mlade- Formacija animatora“. Posljednji kamp u sklopu Ekumenskog projekta „Koračajmo zajedno“ „Friedensgrund“ bit će održan od 27. jula do 4. avgusta.

Cilj kampa je kroz različite edukativne, kreativne i duhovne radionice upoznati mlade kako na najbolji mogući način mogu kvalitetno iskoristiti svoje slobodno vrijeme, da nadiđu predrasude, i da se nauče pomirenju i toleranciji.

Jednomjesečne ljetne aktivnosti za mlade Vrhbosanske nadbiskupije u Radunicama organizirane su od strane Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ i župe sv. Ane, Radunice.

Potporu pri organizaciji pružila je i Općina Žepče.

(Općina Žepče / Zepce.Ba)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal