Poveži se putem

Kultura

Opća biblioteka Žepče bogatija za 78 novih naslova

Objavljeno

-

Opća biblioteka Žepče bogatija je za 78 novih naslova. Nacionalna i univerzitetska biblioteka Sarajevo je žepačkoj biblioteci donirala veliki broj naslova u vrijednosti oko 3000 konvertibilnih maraka. Opća biblioteka Žepče je također donirala veliki broj naslova povratnicima, udruženjima, Crvenom križu, Osnovnoj školi Žepče itd.

Kako je rekla direktorica Sabina Maličbegović: “Pošto je situacija jako teška, iz našeg dobra i obilja treba podijeliti, tako da i drugi imaju“.

Ovom prilikom diretorica Maličbegović je pohvalila dosadašnju saradnju sa osnovnom i srednjom školom u Žepču, posebno sa direktorima i pomoćnicima Borisom Sovićem, Zijahom Maličbegovićem, Ivicom Penićem i ostalim uposlenicima u upravama škola, tako da će dio novih knjiga donirati Srednjoj mješovitoj školi Žepče, jedan dio Osnovnoj školi Abdulvehab Ilhamija u Željeznom Polju, dok su za Osnovnu školu Žepče naslovi donirani u proteklom periodu.

I kad podijelimo veliki broj knjiga pomenutim školama i organizacijama, nama opet ostaje 78 potpuno novih naslova” istakla je za naš portal direktorica Opće biblioteke Žepče, gđa. Sabina Malčbegović.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal