Poveži se putem

Žepče

Općina Žepče provodi pilot projekt iz oblasti E-uprave

Objavljeno

-

U utorak, 23.1.2024. godine, direktor projekta USAID/BiH Projekt E-uprave Emir Ramadanović i projekt menadžerica Aleksandra Tatić su boravili u radnoj posjeti gdje su Općinskom načelniku predstavili ključne aktivnosti u ovom projektu vezane uz oblast E-dozvole, elektronsko izdavanje odobrenja za gradnju.

Tema sastanka su bile aktivnosti vezane uz implementaciju novog sustava E-dozvola u oblasti građenja. Projekt se provodi u 5 općinskih/gradskih uprava u kojima će se implementirati sustav za e-dozvole u oblasti građenja, a koje će dugoročno doprinijeti poboljšanju usluga koje Općina Žepče pruža svojim građanima i gospodarstvenicima.

Sastanku je prisustvovala pomoćnica općinskog načelnika Brigita Lovrić, te su dogovoreni naredni koraci i odgovornost u realizaciji ovih strateških aktivnosti.

Općina Žepče će sa USAID-om potpisati Sporazum o suradnji putem kojega će se implementirati sustav E-dozvola, a Općina Žepče je zadužena za sporazume s javnim poduzećima i ustanovama, koji će definirati njihovu međusobnu suradnju oko potrebnih suglasnosti radi odobrenja za gradnju.

Ove aktivnosti realiziraju se s ciljem jačanje kapaciteta Općine  kako bi pružala kvalitetnije, efikasnije i odgovornije usluge građanima i gospodarstvenicima.

Aktivnost vezane za realizaciju projekata uvođenja E-dozvola u građenju su pri kraju. Bilo je potrebno u okviru Zakona o prostornom planiranju i građenju FBiH izvršiti dopunu na način da se predvidi novo poglavlje kojim bi se uredio postupak pribavljanja E-dozvola na razini FBiH. Zakon je prošao prvo čitanje u parlamentarnoj proceduri, u ubrzo će biti proslijeđen na drugo razmatranje u oba doma Parlamenta FBiH.

Advertisement

Zeničko – dobojska županija je već spremna za implementaciju elektronskog dobivanja odobrenja za gradnju na način da su predviđene i E-dozvole u okviru Zakona o prostornom uređenju.

Uvođenje inovativnih digitalnih rješenja predstavlja značajan korak ka efikasnijim, transparentnijim i odgovornim javnim uslugama, što donosi mnogobrojne prednosti za građane, poduzeća i tijela uprave.

Općina Žepče

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal