Poveži se putem

Žepče

Općina Žepče prva u regiji dobija Centar za poslovne kompetencije

Objavljeno

-

Općina Žepče, prva u regiji, dobit će Centar za poslovne kompetencije, koji će na jedan inovativan pristup pomagati privrednicima kroz razvoj malih i srednjih preduzeća.

Riječ je o projektu koji je finansiran sredstvima EU, kroz program Interega, u kojem su nosioci projekta Razvojna agencija Žepče, te Općina Stari Jankovci, Općina Žepče, Grad Podgorica, Unija poslodavaca i Ured za međunarodnu saradnju Hrvatske.

Projekat će trajati 30 mjeseci, a njegova osnovna misao i ideja jeste otvaranje centara za poslovne kompetencije.

Dragan Sudarević, načelnik Općine Stari Jankovci, koja je prijateljska i pobratim općina Općini Žepče, za Akta.ba je kazao kako ovaj projekat ima za cilj pomoći privrednicima u cijeloj regiji, a Žepče je dobilo priliku da prvo dobije jedan ovakav centar.

“Zakonske regulative u zemljama regionu su uglavnom iste, stoga naše općine, u ingerencijama koje imaju, čine sve što im je u moći da se stvori jedno pozitivno poslovno okruženje. Ovaj projekat je prilika da se stvore bolji uslovi poslovnog razvoja. Zahvaljujući našoj saradnji, koja je do sada bila samo u oblasti sportskog i kulturnog plana, danas je održan sastanak po pitanju realizacije ovog, za nas značajnog projekta, a koji tematizira razvoj malih i srednjih preduzeća što će pomoći privrednicima u regiji za ostvarenje boljih poslovnih uspjeha”, rekao je Sudarević.

Ovakve centre dobit će i druge države učesnice ovog projekta.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal