Poveži se putem

Žepče

Općinski načelnik održao radni sastanak sa direktorom Kantonalne uprave civilne zaštite

Objavljeno

-

Općinski načelnik Mato Zovko, održao je sastanak 7.11.2023.godine sa direktorom Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK Džavidom Aličićem. Sastanku su prisustvovali Stručni suradnik za zaštitu od požara i vatrogastvo Amel Ahmić i predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Žepče Eminudin Efendić.

Tema sastanka bila je sufinansiranje nabavke vatrogasnog vozila za potrebe Dobrovoljnog vatrogasnog društva Žepče, odnosno Službe za zaštitu od požara, od strane Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK čija realizacija je planirana početkom naredne godine.

Direktor je istaknuo da će KUCZ ZDK u skladu sa zakonskim propisima i raspoloživim finansijskim sredstvima i u narednom periodu nastaviti podržavati projekte kojim se unapređuje zaštita od požara i vatrogastvo na području općine Žepče.

Općinski načelnik je izrazio zadovoljstvo saradnjom Općine Žepče i Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK, te naglasio važnost ulaganja u unapređenje sustava zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na području općine Žepče.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal