Poveži se putem

Žepče

Općinski načelnik primio pobjednike literarnog natječaja na temu “Moje Žepče”

Objavljeno

-

Povodom obilježavanja 14. 10., Dana općine Žepče, raspisan je natječaj za najbolji literarni rad za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Općine  Žepče na temu „Moje Žepče.“ Na natječaj je pristiglo 9 radova učenika srednjih škola i 18 radova učenika osnovnih škola, što je znatno veći broj radova u odnosu na prethodnu godinu.

Najbolji literarni rad učenika srednjih škola i najbolji literarni rad učenika osnovnih škola je izabralo stručno povjerenstvo koje su činili profesori hrvatskoga i bosanskoga jezika. Osim za pobjednike, ove godine nagrade su dodijeljene i učenicima koji su osvojili druga i treća mjesta na natječaju.

Ove godine najbolje radove napisali su:

  1. mjesto, srednjih škola, učenica Agata Perković, IV.a, KŠC “Don Bosco” Žepče
  2. mjesto srednjih škola, učenica Mariela Mandura IV.b, KŠC “Don Bosco” Žepče
  3. mjesto srednjih škola, Lamija Alajbegović III.7, SMŠ “Žepče”
  1. mjesto osnovnih škola, Sajra Grabus VI.1,OŠ “Abdulvehab Ilhamija” Željezno Polje
  2. mjesto osnovnih škola, Hannah Ajan, VI. OŠ “Fra Grga Martić” Ozimica
  3. mjesto osnovnih škola, Nikol Dragičević IX.b, OŠ “Fra Grga Martić” Ozimica

Tim povodom općinski načelnik Mato Zovko je 19.12.2023. godine primio učenike čiji su radovi proglašeni najboljima odnosno čiji su radovi osvojili prvo, drugo i treće mjesto.

Općinski načelnik je učenicima čestitao na izvrsnim radovima povodom Dana općine, te ih sve još jednom pročitao. Naveo je kako je za učenike važno pratiti i vannastavne aktivnosti, koji će u budućnosti doprinijeti daljnjem razvoju osobnosti. Također se zahvalio učenicima što misle o lokalpatriotizmu i čitaju književna djela, zahvaljujući kojima pišu radove koji su iz godine u godinu sve bolji.

Sastanku su nazočili savjetnica za stručno-pedagoški nadzor Jozefina Todorović,  savjetnik za stručno-pedagoški nadzor Asim Sinanović i pomoćnik općinskog načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić koji je ovom prilikom i uručio prigodne novčane nagrade.

Savjetnici su ovom prigodom također zahvalili učenicima na sudjelovanju, te čestitali na osvojenim nagradama uz pohvalu za aktivnost i sudjelovanje. Naglasili su kako je ovo poseban način kojim se razvija ljubav prema rodnom mjestu i koji trajno ostaje kao vid promocije školstva na općini Žepče, ali i same Općine.

Advertisement

Najbolje ovogidišnje radove možete pročitati u nastavku
Najbolji literarni radovi 2023. godine

Općina Žepče

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal