Poveži se putem

Žepče

Počinje obnova: Deset porodica će dobiti krov nad glavom!

Objavljeno

-

Federalno ministarstvo izbjeglih i raseljenih osoba na čelu sa ministrom Adilom Osmanovićem izgradit će deset stambenih jedinica za najugroženije porodice iz Željeznog Polja, javlja bh. novinska agencija Patria.

Stotine porodica iz 11 sela Željeznog Polja tokom maja su morali napustiti ovo mjesto u općini Žepče, jer su klizišta oštetila ili skroz uništila njihove kuće. Ministar Osmanović sutra će posjetiti ovu općinu, u kojoj će obezbjediti krov za deset najugroženijih porodica.

– Razgovarat ćemo sa nečelnikom Žepča i dogovoriti na koji način da najbrže i najjednostavnije izgradimo stambene jedinice – rekao je Osmanović za Patriu.

– Izradit ćemo deset stambenih jedinica za deset porodica čije su kuće uništene u potpunosti tokom prirodne katastrofe koja je zahvatila ovaj kraj. Vidjet ćemo na koji način Federalno ministarstvo izbjeglih i raseljenih osoba još može pomoći ovim ljudima – dodao je on. Izgradnja kuća trebala bi biti gotova do zime.

Tokom poplava i klizišta koje su Općinu Žepče pogodile ove godine uništeno je oko 80 kuća, od čega je 70 u Željeznom Polju, piše Patria.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal