Poveži se putem

Žepče

Potpisan Ugovor o zbrinjavanju napuštenih i izgubljenih pasa na području općine Žepče

Objavljeno

-

||||

Dana, 8.12.2021. godine u Žepču je potpisan Ugovor o sufinansiranju Programa zbrinjavanja pasa lutalica s područja općine Žepče. Ugovor je potpisan s Udruženjem građana “Životinjsko carstvo-ARMA” iz Zavidovića, koje zastupa predsjednik Udruženja gospodin Armin Imamović. Ispred Općine Žepče ugovor su potpisali općinski načelnik Mato Zovko i komunalno-sanitarni inspektor Josip Tadić.

Cilj potpisivanja ovog ugovora je riješiti problem pasa lutalicama u urbanim dijelovima naseljenih mjesta općine Žepče, kao i s cijelog područja općine u blizini škola, crkava, društvenih domova i prostorija mjesnih zajednica.

Ovim ugovorom Udruženje građana „Životinjsko carstvo – ARMA“ iz Zavidovića se obavezuje da će urbana područja općine Žepče redovno kontrolirati i hvatati sve pse koji se nađu na javnoj površini izvan ograđenih prostora, izvan dvorišta privatnih objekata i dvorišta gospodarskih subjekata na navedenom području.

Prema Ugovoru Udruženje je u obavezi da osim smještaja za pse osigura njihovo cijepljenje, te da ih čipuje i hrani. Dužnost Općine je monitoring Ugovora, a na osnovu dobivenih rezultata, donijet će se odluka o produženju u narednoj godini. Ugovor je potpisan na mjesec dana, a bit će produžavan po iskazanoj potrebi.

Pozivamo građane da vode brigu o svojim psima ili udome pse.  U slučaju da su psi napušteni, da se niko o njima ne brine ili ugrožavaju javnu sigurnost, molimo građane općine Žepče da obavijeste Udruženje građana „ Životinjsko carstvo – ARMA “ iz Zavidovića na kontakt broj: 061/285-641.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal