Poveži se putem

Žepče

Potpisani ugovori o fizičkom označavanju naseljenih mjesta u općini Žepče

Objavljeno

-

Općinski načelnik Mato Zovko potpisao je ugovore o fizičkom označavanju naseljenih mjesta s preduzećem „Eurovez“ d.o.o. Tešanj, koga zastupa direktor Mirsad Ljevaković, i preduzećem „Europut“ d.o.o. Maglaj, koga zastupa direktor Salko Hajdić.

Ploče za fizičko označavanje naseljenih mjesta će izraditi preduzeće „Eurovez“ d.o.o. Tešanj, temeljem Ugovora o zajedničkom finansiranju poslova uspostave adresnog registra na području općine Žepče, kojeg su sklopili Općina Žepče i Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove. Vrijednost izrade ploča je 60.836,49 KM. Iznos od 25.000,00 KM dobavljaču će isplatiti Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, a Općina Žepče će isplatiti preostali iznos od 35.836,49 KM.

Postavljanje izrađenih ploča će izvesti preduzeće „Europut“ d.o.o. Maglaj. Prema potpisanom ugovoru postavljanje ploča podrazumijeva: postavljanje ploča s kućnim brojevima na pročelje objekta, postavljanje ploča s nazivom naseljenog mjesta, postavljanje ploča s precrtanim nazivom naseljenog mjesta i postavljanje ploča s intervalima kućnih brojeva. Iznos ugovorenih radova za postavljanja ploča iznosi 34.983,00 KM, a sredstva su osigurana iz Proračuna Općine Žepče za 2019. godinu.

Općina Žepče u saradnji s Federalnom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove Federacije Bosne i Hercegovine radi na projektu uspostave adresnog registra u Federaciji Bosne i Hercegovine. Putem Službe za graditeljstvo i prostorno uređenje Općine Žepče, projekat se implementira u dogovorenim fazama, prema postavljenim rokovima. U prvoj fazi izrade adresnog registra, identificirani su svi stambeni i poslovni objekti, sve ulice i naseljena mjesta na području cijele općine. Sve adrese su kompletne i sadrže naziv ulice i kućni broj.

U prvoj fazi uspostave adresnog registra u općini Žepče urađena je detaljna analiza naseljenih mjesta, ulica i trgova, njihovih naziva i grafički prikazi, te je urađeno snimanje postojećih adresa i mogućnosti njihovog iskorištenja. Kako je i predviđeno, u 2019.-oj godini je raspisan konkurs, te su izabrana  preduzeća koja će raditi pločice i postavljati na svaku stambenu jedinicu.

Advertisement

Uspostavom Adresnog registra i po završetku radova predviđenih potpisanim ugovorima, svaki objekat u općini Žepče će dobiti svoj broj sa tačnom adresom, što će doprinijeti boljem funkcioniranju lokalne i šire društvene zajednice u svim segmentima.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal