Poveži se putem

Žepče

Potpisani ugovori o nastavku radova na vodovodima u mjestima Lug-Brankovići, Ozimica i Begov Han

Objavljeno

-

Općinski načelnik Mato Zovko jučer je potpisao ugovore s direktorima preduzeća koji će izvoditi radove na snabdijevanju vodom naseljenih mjesta u mjesnim zajednicama Begov Han, Lug-Brankovići i Donja Ozimica.

Preduzeće „Hunes“ d.o.o. Žepče koga zastupa direktor Nesib Husičić će izvesti radove na novoj trasi snabdijevanja vodom naseljenih mjesta u MZ Begov Han, a preduzeće  Tadić- Cop“ d.o.o. Žepče koga zastupa direktor Petar Tadić će nastaviti radove na vodovodu u MZ Lug-Brankovići i MZ Donja Ozimica.

Potpisivanju ugovora je prisustvovao i pomoćnik općinskog načelnika za gospodarstvo i finansije Namik Maličbegović.

Finansiranje radova je osigurano iz sredstava posebnih vodnih naknada za 2019. godinu, a na temelju potpisanog sporazuma između Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Zeničko-dobojskog kantona i Općine Žepče. Prema potpisanim ugovorima, vrijednost radova na vodoopskrbi u MZ Begov Han je  60.430,50 KM,  a vrijednost ugovorenih radova na vodovodu u MZ Lug-Brankovići i MZ Donja Ozimica, općina Žepče iznosi 73.565,03 KM.

Općina, kao naručitelj radova, osigurala je svu projektno–tehničku dokumentaciju, kao i potrebna odobrenja za izvođenje radova. Nadzor nad izvođenjem radova vršit će preduzeće „PLATO“d.o.o. Žepče.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal