Poveži se putem

Žepče

Poziv građanima na sastanak za utemeljenje GSS kluba spasilaca u Žepču

Objavljeno

-

Pozivaju se svi zainteresovani na sastanak za utemeljenje GSS kluba spasilaca u Žepču koji će se održati u školskoj kuhinji OŠ Žepče u petak 09.03.2018. godine u 18,30 sati.

Klub spasilaca je zamišljen kao vanstranačka, nepolitička, društvena organizacija građana, koja na temeljima humanosti i dragovoljnosti okuplja osobe koje sukladno svojim stečenim ili naučenim stručnim znanjem, vještinama i iskustvom, mogu sudjelovati u aktivnostima spašavanja unesrećenih, ili potragom za unesrećenim, izgubljenim ili nestalim osobama, na nepristupačnim terenima, planina, brda, rijeka, jezera, poplavnih područja, odrona i klizišta, pećina, jama, srušenih objekata, miniranih područja, požarišta i svih drugih terena, na kojima je redovnim službama otežan ili onemogućen pristup i djelovanje.

Članovi Kluba mogu biti iskusni i sposobni planinari, rekreativci, speleolozi, alpinisti, gorski spasioci, sportaši, skijaši, izviđači, lovci, ribolovci, kajakaši, rafteri, ronioci, profesionalni vojnici, demineri, vatrogasci, pripadnici policije, liječnici i medicinsko osoblje, osobe koje upravljaju radnim, vučnim ili prijevoznim sredstvima, kao i sve druge osobe koje mogu pripomoći u navedenim aktivnostima.

Članovi kluba mogu biti i osobe koje nemaju nikakvih gore navedenih iskustava, znanja i vještina, a koje iskažu volju za stjecanjem  potrebnih znanja i vještina, kroz organizirane tečajeve, škole i obuke.

Na sastanku je planirano evidentiranje zainteresiranih i imenovanje Poticajnog odbora, koji bi imao zadatakPoziv građanima  u narednom periodu izvršiti sve neophodne tehničke i administrativne pripreme za održavanje Utemeljiteljske skupštine Kluba spasilaca.

Za sve dodatne informacije možete nazvati:
063 358 338- Mirko Matijević
063 544 633- Toni Matijević

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal