Poveži se putem

Life Style

Predstavljamo: Tarik Šečić – Fitness & Bodybilding trener, model …

Objavljeno

-

Njegovo ime je Tarik Šečić – rođen 12.03.1989. godine. Unazad tri godine rekreativno se bavi Fitnessom i Bodybuildingom, a od prošle godine se takmiči u BODYBUILDING, kategoriji FITNESSA. Honorarno radi kao lični fitness trener.

Od decembra 2014. godine posjeduje licencu za PERSONALNOG TRENERA svjetske IFBB organizacije koja je najveća i najprestižnija organizacija u svijetu u oblasti Fitness & Bodybildinga.

-“Kroz svoj hobi i strast prema ovom poslu nastojim da pomažem ljudima da promjene svoje životne i prehrambene navike. Radim na promociji sporta i zdravog načina života”, ističe Tarik Šečić u razgovoru za portal Zepce.Ba.

Na društvenoj mreži Facebook Tarik posjeduje svoju grupu koja broji preko 50.000 članova, gdje redovno objavljuje tekstove o zdravim obrocima, zdravom nacinu prehrane, video snimke sa treninga, te radi na edukaciji mladih osoba i potiče ih da se bave sportom. Više puta bio je gost raznih TV emisija, gdje je promovirao Fitness kao sport i govorio o zdravom načinu prehrane i važnosti fizičke aktivnosti kod mladih ali i starijih osoba.  Također, pisao je članke za web portale i časopise na temu zdravog načina života i prehrane.

-“Honorarno se bavim i poslovima modelinga. Moje fotografije, kao prilog svojim člancima i tekstovima, objavljivali su i svjetski poznati Fitness časopisi (Men's Health ).
U narednom periodu planiram da izađem na predstojeća takmicenja, tačnije 16.04. u Jagodini (Srbija) EVEREST CLASSIC KUP, 17.04. -KUP SRBIJE – Beograd i 25.04. Državno prvenstvo BIH u Bodybildingu i Fitnessu – Sarajevo. Ovo će biti drugi put da se natječem u kategoriji Fitnessa, gdje ću predstavljati svoj grad Žepče i državu BiH u najboljem mogućem izdanju. Prosle godine sam debitantski nastupao na natjecanjima u Srbiji – Jagodina gdje sam u jakoj konukerciji među 20 takmičara zauzeo 4 mjesto. Nakon toga u Bihaću, gdje sam na međunardnom kupu BIHAĆ OPEN osvojio drugo mjesto, što je za jednog debitanta bio veliki uspjeh.
Ove godine ciljevi su jos veci.” – rekao je Tarik u razgovoru za naš portal.

Na kraju, poželimo mu puno poslovnog uspjeha i sportske sreće, kako u životu, tako i u narednim takmičenjima.

Advertisement

Sretno!

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal