Poveži se putem

Žepče

Predstavnici Općine Žepče na poslovnom susretu izvrsnih kompanija BEAR područja: Žepče, Tešanj i Teslić

Objavljeno

-

Analitičko-bonitetna kuća Bisnode BH je 12. rujna 2019. godine u Tešnju organizirala Poslovni susret kompanija na temu bonitetne izvrsnosti kompanija. Susret je održan u suradnji s općinama BEAR područja – općine Tešanj, Žepče i Teslić , a posvećen je bonitetno izvrsnim kompanijama kao najznačajnijim akterima razvoja privrede regije u kojoj posluju.

Ispred Općine Žepče susretu su prisustvovali općinski načelnik Mato Zovko, predsjedavajući Općinskog vijeća Muhamed Jusufović i direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko.

Iz Bisnode BH su naveli kako je cilj susreta predstavljanje rezultata poslovanja općina BEAR-a, s posebnim osvrtom na bonitetno izvrsne kompanije, te aktualiziranje priče o razvojnoj inicijativi BEAR i projektu COBEAR”.

Prisutnima su se obratili  načelnici BEAR općina: Mato Zovko, dipl. iur., načelnik Općine Žepče, dr. Milan Miličević, načelnik Općine Teslić i mr.sc. Suad Huskić, načelnik Općine Tešanj.

Nakon obraćanja otvoren je kratki panel o razvojnoj inicijativi i COBEAR projektu, te su predstavljeni rezultati poslovanja kompanija navedenih Općina. Ispred Općine Žepče na panelu je govorila direktorica Razvojne agencije Žepče Branka Janko.

Nakon panela, uručeni su certifikati gdje su predstavnici kuće Bisnode prikazali rezultate poslovanja kompanija navedenih općina, s posebnim osvrtom na sudjelovanje bonitetno izvrsnih kompanija ovog područja u privrednom uspjehu i razvoju regije. Poduzeća iz Žepča, koja su preuzela certifikat bonitetne izvrsnosti su: Kamin studio d.o.o., Aer transporti d.o.o., Tonino-holz d.o.o., Sinan-commerc d.o.o., Bećirević d.o.o. i Hunes d.o.o.

Advertisement

Inače, bonitetna izvrsnost definira natprosječnu vrijednost kompanije a Certifikat bonitetne izvrsnosti je potvrda dugogodišnjeg sustavnog i kvalitetnog rada, koji certificirana poduzeća svrstava u sam vrh domaće privrede, istovremeno ih stavljajući u ravnopravan položaj s kompanijama iz EU, jer se pri ocjenjivanju primjenjuje ista metodologija i dokazani kriteriji.

Na BEAR području koje čine Općina Tešanj, Općina Žepče i Opština Teslić bonitetno izvrsnih kompanija je 384, što je 36,5% od ukupnog broja aktivnih kompanija prema završnim računima za 2018. predatim agencijama FIA i APIF. Ove kompanije ostvarile su prihod od 2.076 mlrd. KM, više od 109 mil. KM i zapošljavaju skoro 14.000 radnika.

BEAR područje je zanimljivo ne samo zbog svojih ciljeva i privrednih pokazatelja, već i  činjenice da tri susjedne lokalne zajednice iz dva različita entiteta u BiH, u kojima žive tri različita većinska konstitutivna naroda BiH, i u kojima poziciju u lokalnoj samoupravi čine tri različite političke opcije, predstavlja jedinstveni primjer međuopćinske suradnje na području Jugoistočne Europe.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal