Poveži se putem

Žepče

Premijer Galijašević i ministri u posjeti MZ Željezno Polje

Objavljeno

-

U srijedu, 23.08.2017. godine, delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona, na čelu sa premijerom Miralemom Galijaševićem, posjetila je MZ Željezno Polje. Uz premijera, u posjeti su bili i ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice gosp. Nurđehan Šahinović, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline gosp. Fahrudin Brkić, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu gosp. Himzo Smajić i direktor Kantonalne uprave Civilne zaštite gosp. Džavid Aličić.

Goste iz Vlade ZDK dočekali su načelnik Općine Žepče, gosp. Mato Zovko, predsjedavajući OV Žepče, gosp. Muhamed Jusufović, predsjednik kluba SDA u OV Žepče gosp. Ćazim Huskić i vijećnik u OV Žepče, inače ugledni mještanin Željeznog Polja, gosp. Haso Mandžuka.

Tema posjete bila je aktuelno stanje na izgradnji puta M17 – Biljevina, koji je devastiran u elementarnoj nepogodi 2014. godine. Kratkim brifingom, domaćini su izvijestili prisutne o radovima u 2016. i prvoj polovini 2017. godine te šta bi još trebalo uraditi da se radovi na predmetnoj dionici u potpunosti privedu kraju. Premijer Galijašević je istakao da je itekako zadovoljan naporima lokalnih vlasti da se normalizuje stanje u Željeznom Polju, kao i da će Vlada ZDK na svojoj prvoj sljedećoj sjednici razmotriti zahtjeve mještana Željeznog polja i pokušati pomoći na najbolji moguć način.

Premijer Galijašević je takođe istakao da je Vlada ZDK donijela odluku o isplati poticaja proizvođačima maline u visini od 25 pfeninga po kilogramu, te da očekuje od Općine Žepče da slijedi ovaj primjer u skladu sa mogućnostima. Jasno je da ovakav potez Vlade ZDK itekako pogoduje stanovništvu MZ Željezno Polje, gdje je malinarstvo dominantna poljoprivredna djelatnost.

Domaćini su se zahvalili premijeru i ministrima na brizi i posjeti, u nadi da će ovakvih sastanaka biti još više i da će rezultirati stvaranjem što boljih uslova za život mještanima MZ Željezno Polje, ali i ostalim stanovnicima općine Žepče.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal