Poveži se putem

Žepče

Prezentacija projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2021-2022”

Objavljeno

-

||||

Njemačka nevladina organizacija Help je 01. Februara 2022 god.  počela sa implementacijom projekta “Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije zapadnog Balkana 2021-2022” na području općine Žepče. Projekat finansira Vlada Savezne Republike Njemačke kroz Pakt za Stabilnost Jugoistočne Europe, a sufinansira Općina Žepče.

 

Projekat će trajati 12 mjeseci i podržati ukupno 25 korisnika (15 IGA, 10 Edukacije) na području općine Žepče. Potencijalni korisnici su sve nezaposlene i/ili zaposlene osobe iz socijalno ugroženih kategorija stanovništva sa zdravim poslovnim idejama za započinjanje ili razvoj samostalnih poslovnih aktivnosti. Projektom mogu biti podržane sve aktivnosti koje rezultiraju odgovarajućim mjesečnim prihodom, zavisno od dostupnih finansijskih sredstava i tržišnog potencijala svakog individualnog prijedloga.

Odobrena pomoć biće distribuirana isključivo u vidu materijalno-tehničkih sredstava potrebnih za djelatnost, bez gotovinskih isplata.

Prosječan iznos individualne donacije određen je u protuvrijednosti 2.000 EUR. Svaki korisnik biće u obavezi da uplati 20% od ukupnog iznosa donacije, da registruje svoju djelatnost (minimalno poljoprivredno gazdinstvo) i obavi 10 sati društveno-korisnog rada za lokalnu zajednicu.

Svi zainteresovani mogu dobiti detaljne informacije o projektu i formulare za prijavu na jednoj od prezentacija koje će biti održane u sljedećim terminima: na svim lokacijama će se poštovati propisane mjere nadležnog kriznog štabe u vezi sa pandemijom virusa Covid 19. Ukoliko bude potrebno mogu se organizovati i dodatne prezentacije.

Advertisement

Svoj dolazak možete potvrditi putem mail-a razepce(at)gmail.com ili putem telefona 880-273.

Dan

Datum

Mjesto

Vrijeme

Prostorije

Ponedeljak

Advertisement

21.03.2022

Begov Han

10:30

MZ Begov Han

Ponedeljak

21.03.2022

Žepče

Advertisement

13:00

 

Sala OV Žepče

Utorak

22.03.2022

Bistrica

10:30

Advertisement

 

MZ Bistrica

Više informacija o projektu možete dobiti i na web stranici http://www.help.org.ba/ ili putem email-a: help.bosnia(at)help.org.ba

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal