Poveži se putem

Žepče

Prijem učenika generacije osnovnih i srednjih škola općine Žepče kod načelnika Zovke

Objavljeno

-

Danas, u srijedu 21.6.2023. godine, općinski načelnik Mato Zovko je s pomoćnikom za opću upravu i društvene djelatnosti Ilijom Barešićem, upriličio prijem za učenike generacije osnovnih i srednjih škola čiji je osnivač Općina Žepče.

Općinski načelnik je čestitao učenicima na postignutom uspjehu. „Vi ste uzor drugim učenicima, ponos roditelja, škole i lokalne zajednice“ poručio je Načelnik. Naveo je kako vjeruje da će upisati željene srednje škole i fakultete, jer im priznanje učenika generacije garantira temeljito predznanje i podlogu za daljnji kako profesionalni, tako i osobni razvoj. Također je napomenuo da svi učenici generacije koji završavaju srednjoškolsko obrazovanje u Općini Žepče ostvaruju pravo na stipendiranje iz općinskog Proračuna i da će biti korisnici općinske stipendije sve dok redovito upisuju narednu godinu studija.

Barešić je učenicima prezentirao transformaciju školstva u Općini Žepče, referirajući se na Službu za opću upravu i društvene djelatnosti koja je odgovorna za provedbu i organizaciju odgoja i obrazovanja u Općini Žepče. Osvrnuo se na vrijeme kada u Općini Žepče nije bila niti jedna srednja škola, u odnosu na danas kada Općina Žepče provodi nadležnost nad vlastitim školstvom gdje se prakticira veliki broj školskih zvanja i zanimanja u srednjim školama. „Žepče je jedna od općina koja ima izuzetno dobro opremljene školske kapacitete i neprestano ulaže u školsku infrastrukturu, obnavljajući i gradeći školske zgrade, sportske dvorane i sve drugo“, naveo je Barešić.

Stručna suradnica za informiranje i mlade Dijana Vilić i stručni suradnik za  obrazovanje, kulturu i sport Alem Delić su također čestitali učenicima na njihovom uspjehu, te poručili kako općinska administracija mladim osobama uvijek stoji na raspolaganju i čini sve kako bi se obrazovni proces odvijao bez poteškoća i kako bi se iznašao način da se nastava prakticira što kvalitetnije, s ciljem poboljšavanja uvjeta za sve učenike. Općina Žepče je jedna od malobrojnih općina koja ima nadležnost nad provođenjem osnovnog i srednjeg obrazovanja, a kvaliteta organiziranja nastavnog procesa najviše je vidljiva po rezultatima koje učenici postižu. Također su pozvali mlade da se što aktivnije uključe i daju svoj doprinos društvenom i kulturnom životu općine.

Učenici generacije srednjih škola, školske 2022/23. godine su: Lejla Mujić (SMŠ “Žepče“ Žepče            Gimnazija), Ante Klarić (SMŠ “Žepče“ Žepče Web Dizajner), Marija Filipović (KŠC „Don Bosco“ Žepče TOŠ, Tehničar za mehatroniku), Nataša Andrić (KŠC „Don Bosco“ Žepče Opća gimnazija,) i Klaudija            Bošnjak (Glazbena škola „Katarina Kosača Kotromanić“ Žepče Glazbenik violinist)

Učenici generacije osnovnih škola, školske 2022/23. godine su: Lana Tomas (Glazbena škola „Katarina Kosača Kotromanić“ Žepče), Nejla Maglić (OŠ “Begov Han“ Begov Han), Matej Barešić OŠ „Žepče“ Žepče), Malik Agić (OŠ „Žepče“ Žepče), Iva Kajić (OŠ „Fra Grga Martić“ Ozimica) i Sumeja Nadžak (OŠ“ Abdulvehab Ilhamija“ Željezno Polje).

Advertisement

Učenicima generacije osnovnih i srednjih škola ovom prilikom su uručene i prigodne novčane nagrade.

Općina Žepče

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal