Poveži se putem

ZDK

Pripadnici PS Žepče lišili slobode osobu Z.A. radi nelegalnog posjedovanja oružja

Objavljeno

-

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u devet slučajeva, kojom prilikom su dva lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je pet krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (2) i Policijske uprave Žepče (1).

Advertisement

Zenica

U vremenskom periodu od 16.04. do 21.04 2015. godine, u ulici Jalijski put, izvršeno je krivično djelo teška krađa u stan, vlasništvo S.S., iz kojeg su otuđena dva mobilna telefona. Uviđaj je izvršen od strane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I.

Dana 21.04.2015. godine, u mjestu Mutnica, izvršeno je krivično djelo teška krađa u kuću, vlasništvo L.I., iz koje je otuđen jedan mobilni telefon, te novčanik sa dokumentima i novcem. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Visoko

Advertisement

U vremenskom periodu od 17.04 do 21.04.2015. godine, u mjestu Muhašinovići, izvršeno je krivično djelo teška krađa u garažu, vlasništvo B.A., iz koje je otuđena određena količina elektro alata i drugih predmeta. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Kakanj

Dana 21.04.2015. godine, u mjestu Malješ, policijski službenici su izvršili kontrolu teretnog motornog vozila marke „Mercedes”, registarskih oznaka 492-M-109, kojim je upravljao G.M., kojom prilikom je utvrđeno da isti vrši prijevoz određene količine uglja za koji ne posjeduje potrebnu dokumentaciju. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Žepče

Advertisement

Dana 21.04.2015. godine, u mjestu Begov Han, policijski službenici Policijske stanice Žepče su, po naredbi Općinskog suda u Žepču, izvršili pretres porodične kuće i pratećih objekata, vlasništvo Z.A., kojom prilikom je pronađena jedna automatska puška, te jedan okvir i 22 komada metaka kalibra 7,62 mm. Navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je zavedena kriminalistička obrada.

 
BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA

Na području Kantona dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal