Poveži se putem

Žepče

Pripadnici Turske vojne misije u posjeti načelniku Zovki

Objavljeno

-

Dana 2.6.2023., općinski načelnik Mato Zovko održao je sastanak s pripadnicima Turske vojne misije LOT kuća Zavidovići, koja djeluje u sklopu EUFOR-a.

Sastanku je nazočio pomoćnik općinskog načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti Ilija Barešić.

Pripadnici Turske vojne misije su zahvalili na prijemu, kao i na kontinuiranoj podršci koju Općina Žepče iskazuje mandatu EUFOR-a, kroz sve godine djelovanja u BiH.Na sastanku se razgovaralo o stanju u Žepču i stanju žepačkog gospodarstva.

Predstavnici su se interesirali o aktualnim temama kao što je odlazak mladih, perspektiva i budućnost razvoja Općine Žepče, aktualna politička situacija na Kosovu i drugo. Također ih je zanimao stav lokalne vlasti i odnos prema organizacijama međunarodne zajednice.

„Odlazak mladih je pandemija korona virusa na neki način usporila i to sada stagnira, štoviše ima mladih koji se vraćaju u Žepče. Ljut sam na medije jer pišu samo o negativnim stvarima, a pozitivne primjere zaobilaze. Kada je riječ o Kosovu, smatram da nema bojazni da se situacija proširi i na BIH, uvjeren sam da NATO sve drži pod kontrolom. Mirovne vojne misije prisutne su u Žepču od 1995. godine. Kako EUFOR, tako i mnoge druge međunarodne organizacije. Općina Žepče nije nikad imala problema s njiima, a ni stanovništvo, koliko mi je poznato“, poručio je načelnik.

Kada je riječ o budućnosti Žepča, načelnik Zovko je rekao da vjeruje da se budućnost Žepča temelji na istim premisama na kojima bi se trebala temeljiti i budućnost cijele države, a to su jačanje ekonomije, izgradnja tvornica, otvaranje novih radnih mjesta i zapošljavanje.

Advertisement

Općina Žepče

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal