Poveži se putem

Žepče

PU Žepče dobila novi savremeni komplet alkotesta

Objavljeno

-

U četvrtak 18.08.2016. godine predstavnici GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo su PU Žepče, u svrhu poboljšanja sigurnosti saobraćaja, uručili  su vrijednu donaciju kompleta alkotesta. Uručenju donacije prisustvovali su Vladimir Jozinović, načelnik PU Žepče, Mehmed Cvrčak, viši inspektor PU Žepče, direktor Grawe osiguranja d.d. Sarajevo Fikret Hodžić i Mirnes Hadžić, prodajni zastupnik Grawe osiguranja u Žepču.

“Policijska uprava Žepče pokriva izuzetno frekventne saobraćajnice i puteve na kojima se često dešavaju saobraćajne nezgode. GRAWE osiguranju, kao društveno odgovornoj kompaniji, jedan od glavnih ciljeva je promocija sigurnosti u saobraćaju. Donacijom modernog kompleta alkotesta, želimo da utičemo na podizanje svijesti pojedinaca i šire društvene zajednice o rizicima u saobraćaju pod dejstvom alkohola. Vjerujemo da će korištenje ovog alkotesta uticati na smanjene broja saobraćajnih nezgoda i poboljšati ukupnu sliku sigurnosti saobraćaja na cestama”, izjavio je Fikret Hodžić, direktor GRAWE osiguranja d.d. Sarajevo.

Vladimir Jozinović, načelnik PU Žepče, zahvalio se predstavnicima GRAWE osiguranja na vrijednoj donaciji i rekao da će upotreba ovog alkotesta u svakodnevnom radu Policijske uprave u Žepču doprinijeti boljoj sigurnosti saobraćaja, te izrazio nadu da će i druge kompanije realizovati slične društveno odgovorne aktivnosti u cilju poboljšanja sigurnosti saobraćaja.

Vrijednost donacije kompleta alkotesta iznosi 1750 KM.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal