Poveži se putem

Žepče

Saopštenje za javnost načelnika PU Žepče u povodu proslave pobjeda hrvatske reprezentacije

Objavljeno

-

U povodu neprimjerenog ponašanja nekolicine navijača hrvatske reprezentacije u toku Evropskog prvenstva u fudbalu koje se odigrava u Francuskoj, kroz medijije se oglasio načelnik PU Žepče, Glavni inspektor, Vladimir Jozinović.

U nastavku vam u cjelosti prenosimo saopštenje građanima.

Poštovani građani!

Kako vam je poznato u tijeku je Europsko prvenstvo u Francuskoj na kojem sudjeluje i reprezentacija Hrvatske. Obzirom da na području općine Žepče živi veliki broj navijača i simpatizera nogometne reprezentacije Hrvatske, ovim putem zamoljavamo iste da se u vrijeme prije početka, za vrijeme odigravanja, kao i poslije završetka utakmice, ponašaju dostojanstveno i u skladu sa zakonskim propisima.

Naime, u proteklom periodu zamijećeno je da pojedinci prilikom proslavljanja pobjeda nogometne reprezentacije Hrvatske uzvikuju riječi kojim vrijeđaju vjerska, nacionalna, moralna i rasna osjećanja građana. Također, zamijećeno je da prilikom formiranja kolona vozila kojim se proslavlja dobar rezultat, putnici iz vozila sjede na prozorima, krovovima i haubama vozila. čime ugrožavaju svoju osobnu sigurnost, kao i sigurnost drugih sudionika u prometu.

Ovim putem još jednom apeliramo na red i mir, a policijski službenici PU-PS Žepče će poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju održavanja stanja sigurnosti na zadovoljavajućem nivou.

Advertisement

Molimo vas za razumijevanje i suradnju.

Načelnik PU Žepče, Glavni inspektor Vladimir Jozinović

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal