Poveži se putem

Žepče

Saradnja općine Žepče i talijanske općine Prato

Objavljeno

-

U periodu od 21. do 24.06.2022. godine delegacija Razvojne agencije Žepče posjetila je općinu Prato, koja je smještena u centralnom dijelu Italije i treća je po veličini u regionu nakon Rima i Firence sa preko 200.000 stanovnika.

Tom prilikom organiziran je radni sastanak direktorice Razvojne agencije Žepče Branke Janko sa delegacijom Općine Prato koju je predvodio gdin. Simone Mangani Councillorforculture, citizenship, inclusion, youthpolicies i gđa Daniela Toccafondi predsjednik PIN (Polo Universitariocitta di Prato) sa suradnicima. Sastanku je nazočio Duško Stojanović, šef odsjeka za međunarodnu suradnju i projekte u općini Teslić.

Cilj posjete je uspostavljanje suradnje na polju razvoja gospodarskih aktivnosti između predstavnika općine Žepče sa jedne strane i općine Prato iz Italije posebno u sektoru tekstila i obuće, ruralnog turizma, kulture i drugih pitanja koje su od zajedničkog interesa. Posebno se naglasila potreba za zajedničkim nastupom prema EU fondovima i projektima kao i zajednička suradnja u prijenosu najboljih praksi i iskustava.

Zaključeno je da općine imaju zajednički interese i izazove koji se u narednom periodu moraju intenzivirati i unaprijediti a izazovi rješavati. Dogovorena je koordinacija na mjesečnoj razini  i priprema zajedničke aplikacije za EU fondove.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal