Poveži se putem

Kultura

Sinoć u Žepču održana promocija knjige “Pogledi na domovinu” autora Safeta Derviševića

Objavljeno

-

U organizaciji BZK Preporod Žepče, a u okviru manifestacije “Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka”, u prisustvu velikog broja ljubitelja pisane riječi u Žepču je sinoć, u utorak 08.05., održana promocija knjige „Pogledi na domovinu“ autora Safeta Derviševića.

O knjizi u ulozi promotora govorili su prof.dr. Dženan Skelić i autor Safet Dervišević.

Promotor prof. Skelić govoreći o knjizi istakao je kako ona predstavlja svjedočanstvo ljubavi prema domovini, te kako je autor knjigom pokušao oživjeti duh svih vrijednosti i sjećanja koja dugujemo domovini Bosni i Hercegovini. Knjiga, kako je kazao promotor Skelić, ukazuje na velikane Bosne koji su se borili da u Bosni zadrže bosansko.

– “Prvi put u historiji Bosne i Hercegovine relegija i nacija stavljaju se iznad domovine, koja nema alternativu i mora biti prioritet svih nas koji u njoj živimo“, istakao je Skelić , naglasavši potrebu njegovanja duha domoljublja.

Autor knjige Safet Dervišević kazao je da je knjigom želio da afirmiše patriotske osjećaje prema domovini, te sadržaje koje su izražavali domoljubi prema njoj, ali i da zabilježi sve one koji su imali i danas imaju nečasne namjere prema domovini Bosni i Hercegovini.

U ulozi moderatora bila je Alma Agić koja je čitala sadržaje, te pojedine odlomke iz knjige u kojima su naglašeni patritoski osjećaji prema domovini BiH.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal