Poveži se putem

Žepče

Otpočeli radovi uređenja korita Krajnjače

Objavljeno

-

U sklopu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica„ otpočela je realizacija projektne aktivnosti „Uređenja korita rijeke Kranjače„ za koju je projekt izradila Mjesna zajednica Zenički Put, a od strane UNDP-a odobren i podržan.

Kroz ovaj projekt će se provesti u naselju Varošište u Mjesnoj zajednici Zenički Put, uredit će se dio korita rijeke Kranjače, što će umanjiti mogućnosti od poplava, ali i doprinijeti ljepšem izgledu ovog dijela MZ.

Ukupna vrijednost projekta je 22 100.00 KM od čega 5100.00 finansira Općina Žepče, ostali dio sredstva je osiguran iz Projektnog fonda za razvoj zajednice. Ovo je drugi značajan projekt koji je Mjesna zajednica Zenički Put provodi u saradnji sa UNDP-om u zadnje dvije godine, čime je znatno popravljen život građana na ovom dijelu općine Žepče.

Projekt “Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ je zajednički projekt Vlade Švicarske i Vlade Švedske vrijedan 14,5 miliona KM i sufinansiran od obje zemlje, a sprovodi  ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).  

Projekt je osmišljen s ciljem da potakne veći angažman građana u općinskom odlučivanju, pružanju kvalitetnih komunalnih i socijalnih usluga, te u provedbi lokalnih razvojnih inicijativa, pri čemu se revitalizacija mjesnih zajednica smatra ključnim sredstvom za postizanje tih ciljeva.

Advertisement

Glavni cilj projekta je doprinijeti kvalitetnijem životu građana kroz veće demokratsko učešće i odgovornost prema javnosti, kroz unapređenje usluga na nivou mjesne zajednice, infrastrukturu, te uključivanje socijalno isključenih kategorija.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal