Poveži se putem

Sponzorirani članci

U Žepču održana javna tribina na temu “Snažna SDA – jača BiH”

Objavljeno

-

U utorak, 08.05.2018. godine, sa početkom u 18:00 sati, u kino dvorani Doma kulture Žepče, u sklopu planiranih aktivnosti OO SDA Žepče za tekuću godinu, upriličena je javna tribina na temu „Snažna SDA – jača Bosna i Hercegovina“.

Kino sala Doma kulture bila je puna, a Tribina je otvorena intoniranjem himni, nakon čega je prisutnima prikazan spot „Devet heroja“ koji na jako emotivan način opisuje devet bosanskih šehida, koji utkaše svoj život za slobodu jedine nam domovine.

Gost predavač na Tribini bio je Nezim Halilović Muderris, ratni komandant 4. Muslimanske slavne brigade i dobitnik priznanja Zlatni ljiljan i Zlatni grb sa mačevima. Uz izvrsno moderiranje naše Anese Katić-Džinić, gosp. Halilović je govorio o značaju SDA za Bošnjake još od prije rata, posebno u ratu pa sve do danas. Upečatljiv i inspirativan govor o značaju domovine i opasnostima kojih u današnje vrijeme za Bosnu i Bošnjake ima možda i više nego u proteklom ratu, nikog nije ostavio ravnodušnim.

Kako reče gosp. Halilović, SDA je bila i ostala okosnica bošnjačkog otpora svim agresivnim politikama i misao vodilja u izgradnji Bosne i Hercegovine i bez obzira na sve izazove koji su pred nama, ona će to, akobogda i ostati.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal