Poveži se putem

Žepče

SMŠ Žepče proslavila 47. rođendan i Dan škole

Objavljeno

-

Srednja mješovita škola Žepče u Žepču, u prisustvu velikog broja učenika, roditelja i uzvanika, svečanim programom proslavila je Dan škole.

Prije svečanog programa u prostorijama škole i školskom dvorištu upriličena je prezentacija zvanja i zanimanja u ovoj srednjoškolskoj obrazovnoj ustanovi.

Prigodan svečani program upriličen je u Sali za tjelesni odgoj, gdje su se odazvali brojni zvaničnici i predstavnici političkog, kulturnog i društvenog miljea Općine, Kantona i FBiH, te roditelji i uposlenici škole.Adil Gačić, direktor SMŠ Žepče, u svom uvodnom obraćanju nije krio zadovoljstvo postignutim rezultatima učenika i uposlenika škole, koja u odnosu na mnoge škole u BiH ide korak ispred vremena.

„Naša škola može biti primjer dobre prakse drugima u multietničkim sredinama kao što je naša općina Žepče. Kontinuirano vodimo računa i o planu upisa i upisnoj politici, tako da svake godine uvodimo nova znanja i zanimanja, pa smo tako, pored web dizajnera, auto mehatroničara, CNC operatera, ove godine uvrstili i novo zanimanje – kozmetičar. Dok pojedine općine tek pričaju o uvođenju dualnog obrazovanja, mi smo uveliko odmakli s tim i zahvaljujući poslodavcima s područja naše općine, naši učenici imaju priliku da pored praktične nastave u školskim radionicama, praksu obavljaju u tim firmama i ovom prilikom im se svima zahvaljujem“, kazao je direktor Gačić.

U ime Općine Žepče, prisutnima se obratio pomoćnik načelnika za opću upravu i društvene djelatnosti, Ilija Barešić koji je istakao da kada se pogleda 10 godina unazad, SMŠ je za ne prepoznati, u pozitivnom smislu.

„Hoću da kažem da je naša SMŠ, kao i sve ostale škole na području općine jako dobro opremljena. Ako želite napraviti uspješnu školu i uspješnu atmosferu, izvolite učenicima osigurati uvjete da mogu samostalno krenuti u život“, istaknuo je Barešić.

Advertisement

Riječi podrške i hvale za učenike i djelatnike Srednje mješovite škole Žepče, uputio je i pomoćnik ministrice za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u ZDK, Marinko Tokić.

Gromoglasnim aplauzom, ovom prilikom je ispraćena u penziju dugogodišnja pedagoginja i psihologinja škole Vahida Bijedić.

Pored kulturno-zabavnog programa, koji su učenici pripremili za sve prisutne, iskoristili su priliku da prezentuju i uspjehe na kantonalnim takmičenjima iz brojnih školskih predmeta, kao i na sportskim takmičenjima.

Svoj doprinos u organizaciji proslave Dana škole SMŠ Žepče, dali su i Glazbena škola Katarina Kosača – Kotromanić Žepče i JU Dom kulture Žepče.

Nakon upriličenog kulturno-zabavnog programa, gosti su imali priliku družiti se u restoranu škole, gdje su se učenici ugostiteljskog smjera iskazali svojim kulinarskim i ostalim vještinama.

Galeriju fotografija pogledajte na linku:

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0C4eq3huWLheButFeHw9cTrtyV3myKF7SyW89FgyZmK8ivZdsuLFaHXYe9a4Db5VCl&id=100063712681659&mibextid=Nif5oz

Advertisement

D.S.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal