Poveži se putem

Žepče

Snijeg opet iznenadio zimske službe za održavanje cesta

Objavljeno

-

Stara priča, ili bolje reći, kako to obično kod nas uvijek biva, snijeg  koji je napadao tokom noći opet je iznenadio putne službe, pa je tako jutros od 6 i 30 do 7 i 30, na magistralnom putu M-17 u Žepču kod tunela Karaula, saobraćaj bio otežan i stvorio se takozvani saobraćajni čep. Trenutno je saobraćaj normalizovan i saobraća se bez većih poteškoća javili su iz PU Žepče.

Većina cesta jutros nije očišćena pa se zbog ugaženog snijega vozi otežano i sporije.

Apeluje se na vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, te da se vožnja prilagodi uslovima na cesti.

Kako nam pišu čitatelji iz skoro svih mjesnih zajednica naše općine snijeg je zatrpao saobraćajnice, te su nezadovoljni čišćenjem. Kako kažu, snijeg je samo utaban, a zimske službe jako malo, ili nikako, ne posipaju ceste.

U odvijanju putničkog saobraćaja nema većih kašnjenja u dolasku i polasku. Jutros su svi autobusi stigli na vrijeme, potvrdili su za Radio žepče iz Autobusnog kolodvora Žepče. No, kada je u pitanju željeznički saobraćaj iz Željezničke stanice Žepče obavijestili su nas da zbog snijega Talgo voz iz Bihaća za Sarajevo u dolasku kasnio 120 minuta.

Iz poslovnice Elektro Žepče poručuju da je ovo jutro sve pod naponom i da nema problema s napajanjem električnom energijom naših sugrađana.

Advertisement

Iz JP Komunalno doznali smo da je uredno snabdijevanje toplotnom energijom kao da se redovno obavljaju radnje s odvozom otpada, a službe zadužene za čišćenje su već na terenu.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal