Poveži se putem

BiH

Snijeg prekrio Jahorinu, svi se nadaju skijanju za vikend

Objavljeno

-

Snijeg na Jahorini pada, a temperatura se spustila jedan stepen ispod nule. Iako prognoze ne govore da će padavine biti ozbiljnije i da će se sniježni pokrivač zadržati duže vrijeme, na Jahorini će uraditi sve da se za vikend osiguraju uslovi za skijanje, prenosi Klix.Ba.

Kako im je rekao menadžer za prodaju i marketing Olimpijskog centra Jahorina Dragan Sokolović, tokom noći će se uključiti topovi za vještačko osnježivanje kako bi se što prije pokušali stvoriti uslovi za skijanje.

“Za vikend koji je pred nama imamo planiran dolazak oko 300 mladih ljudi iz Beograda. Dolaze malo na zabavu, ali i na skijanje, ako bude skijanja”, kazao nam je Sokolović.

Za 13. decembar je planirano otvorenje zimske turističke sezone. Iako je ovaj događaj nazvan “Ski opening”, ako ne bude snijega, sve će biti usmjereno na dobru zabavu na Jahorini.

“Mi smo za subotu dogovorili koncert grupe Regina i pozivamo sve koji vole ovu grupu da dođu i uživaju na koncertu koji počinje u 13 sati ispred hotela Bistrica. Koncert će trajati do 17 sati”, rekao je Dragan Sokolović.

Advertisement

Ako bude dovoljno snijega, užitak će biti kompletan, a u većini objekata na Jahorini će biti organizovan muzički program i zabava.

Za sutra je najavljeno oblačno vrijeme sa snijegom i susnježicom, a u sjevernim područjima Bosne i sa kišom koja će krajem dana preći u snijeg. Temperatura zraka će biti većinom između minus jedan i četiri stepena. Na jugu Hercegovine jutarnja temperatura od tri do sedam, a najviša dnevna temperatura zraka od osam do 12 °C. U Sarajevu će biti oblačno sa susnježicom i snijegom. Očekivana temperatura zraka između nula i tri °C.

Podsjećamo da je su naredne dane najavljene sniježne padavine i temperature ispod nule.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal