Poveži se putem

Žepče

“Spori turizam”: Kreativna radionica-izrada predmeta od vune

Objavljeno

-

U sklopu projekta „Stare vrijednosti za novu budućnost“, kojeg provodi Udruženje „Spori turizam“ iz Žepča uz podršku Razvojne agencije Žepče, u ponedjeljak, 16. i utorak 17. decembra 2013. godine u općinskoj sali “Doma kulture“ Žepče održana je „Kreativna radionica-izrada predmeta od vune“.

Predavačica na edukaciji je bila univ.bacc.ing. Sandra Vuković, apsolventica na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

U razgovoru za Radio Žepče, istakla je žaljenje za nezainteresiranošću za ovu edukaciju, obzirom da je izrada predmeta od vune i tekstila interesantna, a rukotvorine još uvijek cijenjene. No primarni cilj radionice je bio približiti prisutnima vrste i kvalitetu sirovina, materijala i vlakana, upoznavanje s karakteristikama određenih materijala, što će na koncu dati uvid koji je materijal najbolji za izradu određenog proizvoda.

Radionici su prisustvovale i učenice tekstilne škole. Vuković kaže da bi se u tim školama trebalo više vremena posvetiti upravo izradi predmeta od materijala i vlakana.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal