Poveži se putem

ZDK

Srednjoškolci ZDK za mališane ovog kantona skupili slatkiše u vrijednosti od 9670,15 KM

Objavljeno

-

Mreža Vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona s velikim uspjehom je i ove godine realizovala projekat „Jedan slatkiš jedno dijete“koji se već sada tradicionalno realizuje na nivo Zeničko-dobojskog kantona pred novogodišnje praznike.

Vijeća učenika svih gradova na području Zeničko-dobojskog kantona uključeni su u realizaciju ovog vrijednog projekta.

– “Tokom projekta naši aktivisti su se vodili idejom i željom da što više mališana koji su na ovaj ili na onaj način pomalo zapostavljeni od društva dobiju svoj novogodišnji paketić i da zadrže osmijeh na licu još dugo vremena”, kazao je Elmin Fehrić, PR Manager Mreže Vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona.

Advertisement

Realizacija projekta počela je već početkom decembra prošle godine i završila je posljednim danom u decembru kada su skupljeni paketići podijeljeni mališanima.
Ukupna vrijednost skupljenih paketića na nivou kantona iznosi  9670,15 KM, te rukovodstvo Mreže ne krije zadovoljstvo realizovanim projektom.

“Ova akcija ima posebnu sentimentalnu vrijednost za srednjoškolce, jer osmijeh i zagrljaj koji se dobije prilikom darovanja paketića su neprocjenjivi i upravo je to razlog zašto je Mreža Vijeća učekika kantona Zeničko-dobojskog svake godine sve bolji i bolji. Također, ova akcija je prilika da pokažemo našem društvu koliko je bitna humanost, empatija i snažna volja bez obzira koliko godina imate”, kazala je predsjednica Mreže Vijeća učenika Zeničko-dobojskog kantona, Ajša Luković.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal