Poveži se putem

Zenica

Stabilno zdravstveno stanje povrijeđenih u saobraćajnoj nesreći kod Žepča

Objavljeno

-

Zdravstveno stanje tri osobe povrijeđene u subotnjem sudaru kod Žepča je zadovoljavajuće i oporavljaju se planiranim tokom, kazali su za Klix.ba iz Kantonalne bolnice Zenica. U nesreći su povrijeđeni Enisa Bekto, generalna direktorica kompanije Bekto Precisa, njen 11-godišnji sin i Bisera Bekto. Iako su u subotu teško povrijeđeni, jutros su svi stabilnih vitalnih parametara.

“Pacijentica Enisa Bekto i njen sin smješteni su na Odjel hirurškog šoka, stabilnih su životnih parametara i nisu vitalno ugroženi, dok je pacijentica Bisera Bekto smještena na Odjel traumatologije i ortopedije”, kazali su iz Kantonalne bolnice Zenica.

U Kantonalnoj bolnici Zenica su po prijemu Enisi Bekto i njenom sinu ustanovljene teže tjelesne povrede stomaka i krvarenje te su nakon operativnog zahvata bili priključeni na aparate za disanje, dok je Bisera Bekto zadobila teže tjelesne povrede u vidu prijeloma obje natkoljenice.

Podsjetimo, Enisa Bekto, njen 11-godišnji sin i Bisera B. teške tjelesne povrede su zadobili u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu navečer u mjestu Goliješnica na magistralnom putu M-17 Žepče – Maglaj kada su se, upravljajući motornim vozilom Toyota Land Cruiser, direktno sudarili s Mercedesom u kojem su poginuli Monika Antolović, Oliver Hrkać i Nevena Mijić.

(Klix)

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal