Poveži se putem

Religija

Sutra prvi dan Ramazanskog bajrama – Pogledajte program obilježavanja u Žepču

Objavljeno

-

Ramazanski bajram ove godine je sutra, u nedjelju, 25. juna. Ezan za sabah-namaz u žepačkim džamijama oglasit će se u 4.30, a bajram-namaz klanja se u 5,42 sati. Na području MIZ Žepče, centralna svečanost povodom Ramazanskog bajrama bit će održana u čaršijskoj Ferhat-pašinoj džamiji u Žepču, ali ove godine bajram-namaz će biti klanjan u obnovljenoj Ali-begovoj, Trzanskoj džamiji.

Tradicionalno bajram-namazu prethodit će učenje hatma dove pred duše umrlih posebnih žepačkih vakifa, odnosno pred duše njihovim umrlim.

Drugog dana Bajrama, poslije podne-namaza, gornjomahalski šehitluci u Žepču bit će centralno mjesto obilježavanja Dana šehida.

Također, drugog dana Bajrama od 14,30 sati u Gradskoj kafani Doma kulture bit će upriličen tradicionalni bajramski prijem, a trećeg dana u večernjim satima od 19,30 sati u kino-sali Doma kulture Žepče biće upriličen bajramski koncert “Bajramu se radujem” u organizaciji žepačkog Preporoda.

Ovom prilikom, glavni imam Medžisa IZ Žepče Izet-ef. Efendić svim muslimanima je čestitao Ramazanski bajram uz želju da nastupajuće mubarek-bajramske dane provedu u duhu vjere sa svojom porodicama i prijateljima, te je zamolio Allaha dž.š. da svim postačima ukabuli post i obilato ih nagradi.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal