Poveži se putem

Žepče

Svečano obilježena uspješna realizacija projekta „Rekonstrukcija poligona, škola fudbala i odbojke“ u Gornjoj Ozimici

Objavljeno

-

U nedjelju, 22.10.2017. godine, u Gornjoj Ozimici u organizaciji Udruženja „Spektar“, održan je malonogometni turnir za mališane koji su bili učesnici Škole fudbala u prethodnom periodu. Na ovaj način svečano je obilježena uspješna realizacija projekta  „Rekonstrukcija poligona, škola fudbala i odbojke“, koji je u prethodna četiri mjeseca realiziralo Udruženje „Spektar“.

Tom prilikom dodijeljene su zahvalnice institucijama i pojedincima koji su pomogli realizaciju ovog projekta.

-“Mjesna zajednica Gornja Ozimica uključena je u projekat ‘Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH’, kojim rukovodi UNDP, a finansiraju ga Vlade Švicarske i Švedske, kao i Općine na čijim područjima se nalaze mjesne zajednice koje učestvuju u ovom projektu. Do sada smo, u okviru navedenog projekta, u našoj mjesnoj zajednici realizirali izgradnju ulične rasvjete, rekonstrukciju sportskog poligona i pokrenuli smo Školu fudbala i odbojke. Posebno nam je drago što smo naše mališane uspjeli odvojiti od mobitela i računara i omogućiti im da kvalitetno provode slobodno vrijeme. Osim rekonstrukcije poligona, uspjeli smo nabaviti i vrijednu sportsku opremu, koju smo koristili u prethodnom periodu. Također je nedavno završen tender za asfaltiranje dvije dionice puta u MZ Gornja Ozimica u vrijednosti oko 25.000 KM i nadamo se da će radovi biti završeni prije početka sniježnih padavina. Posebno želim zahvaliti Općini Žepče koja u svim projektim učestvuje kao sufinansijer, kao i Projektnom timu MZ Gornja Ozimica koji uspješno odgovara zahtjevima koje pred nas postavlja UNDP.” -istakao je Hadžić Ernad, koordinator projekta.

Iz MZ Gornja Ozimica zahvaljuju se Udruženju „Spektar“ i svim pojedincima koji su učestvovali u realizaciji projekta. Iako je rezultat turnira bio u drugom planu, vrijedi spomenuti da je pobjenik turnira ekipa MNK Gornja Ozimica.

Nakon turnira mališani su nastavili druženje uz zakusku koju im je priredio organizator.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal