Poveži se putem

Žepče

U okviru “Dana MZ Gornja Ozimica” okončani kapitalni projekti za mještane ove mjesne zajednice

Objavljeno

-

U subotu, 26.08.2017. godine, u okviru manifestacije „Dani MZ Gornja Ozimica“, građani su svjedočili okončanju dva kapitalna projekta veoma važna za stanovnike ove mjesne zajednice. Svečano je otvoren novoizgrađeni most koji povezuje poligon MZ i nekoliko domaćinstava sa ostatkom mjesne zajednice, te je u rad puštena i ulična rasvjeta na relaciji Dom MZ- Lipovac.

Izgradnja prvog projekta počela je prošle godine, a projekt je finansiran iz kapitalnih ulaganja Općine Žepče.

Izgradnja drugog projekta počela je u proljeće ove godine. Sredstva su obezbijeđena od strane UNDP –a (Vlade Švedske i Švicarske) u projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ i sufinansiranjem Općine Žepče, a izgradnja je koštala oko 23 000,00 KM.

Svečanosti su prisustvovali brojni gosti iz društvenog i privrednog života naše općine i kantona, kao i brojni stanovnici MZ Gornja Ozimica.

Nakon svečanog presijecanja vrpce, most na korištenje u upotrebu su pustili načelnik Općine Žepče, Mato Zovko, ministar Ministarstva za rad, socijalnu politiku i raseljene osobe u Vladi ZDK Nurdžehan Šahinović i predsjednik MZ Gornja Ozimica, Hasid Mujić.

-„Naša općina ima potrebu za cestovnim objektima i posljednih godina puno radimo u realizaciji upravo takvih projekata. Drago mi je sto se komunikacija između mjesnih zajednica i Općine Žepče dovodi u jedan zavidan nivo, i ovo je sigurno samo jedan u nizu projekata koji ćemo realizirati“ naglasio je načelnik Zovko, koji je ovom prigodom poželio mještanima da u zdravlju koriste izgrađeni most, te čestitao nadolazeći praznik Kurban-bajram.

Advertisement

Uručene su zahvalnice onima koji su uzeli svoj udio u realizaciji projekta, te su se prisutni uputili do poligona da proprate radove koji su se izvršavali u proteklim mjesecima, a potom do trafoa MZ gdje je planirana svečanost puštanja u rad ulične rasvjete.

Načelnik Mato Zovko, član Vijeća MZ Gornja Ozimica Armin Čajlak i ugledni privrednik Ferid Ajan, pustili su u rad projekat ulične rasvjete i nakon toga su uručene zahvalnice.

Poslije svih obaveza koje su predviđene protokolom, prisutni nisu krili oduševljenje urađenim poslom i aktivnostima koje traju u mjesnoj zajednici.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal