Poveži se putem

Žepče

Dogovor postignut: Uskoro sportski poligon u MZ Rakovica

Objavljeno

-

U petak, 25.8.2017.godine u kancelariji načelnika Općine Žepče je postignut dogovor o izgradnji sportskog poligona u Mjesnoj zajednici Rakovica za potrebe mladih iz Golubinje, Rakovice, Želeće, kao i učenike  područne OŠ “Begov Han“.

Za svega mjesec dana, omladina iz ovih mjesnih zajednica je zajedno sa predsjednicima MZ-a  i vijećnikom u OV Žepče Elvisom Botićem  alarmirala sve instance, mobilizirala sva raspoloživa sredstva, i kroz izuzetan stepen samoorganizacije pokazala ličnim primjerom kako na vrlo praktičan način riješiti problem lokalne sredine.

Podrška izgradnji poligona je stizala sa svih strana, od fizičkih i pravnih subjekata, do vjerskih zajednica, a na kraju i od Općine Žepče, koja će zajedno sa prikupljenim novčanim sredstvima mjesnih zajednica i sredstvima firme „Nansi“ u naredna dva mjeseca početi sa realizacijom ovog projekta.

Ovo je samo još jedan primjer u nizu da je sve moguće, kada se to iskreno želi i kada za to postoji volja, a  mjesne zajednice Golubinja i Rakovica mogu  biti ponosnie na angažman  omladine i nadati se da će ovaj primjer biti vodilja i za druge mjesne zajednice, kao  i za ostalu omladinu.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal