Poveži se putem

Žepče

U Orahovici i Bistrici učestale obustave u isporuci vode – Evo i razloga

Objavljeno

-

Imajući u vidu činjenicu da u posljednje vrijeme dolazi do vrlo čestih obustava u isporuci vode za naseljena mjesta Orahovica i Bistrica, iz JP Komunalno se osjećaju dužni da korisnike u tim naseljenim mjestima izvijeste o razlozima obustava u isporuci vode.

Naime, u toku su radovi na izgradnji kanalizacione mreže za naseljena mjesta Preko i Orahovica. Obzirom da se projektirana trasa kanalizacione mreže poklapa sa trasom gradskog vodovoda, prilikom izvođenja radova skoro svakodnevno dolazi do oštećenja ili potpunog prekidanja cjevovoda gradske vodovodne mreže.

Iz JP Komunalno su intervenirali kod izvođača radova (“Hajdić” d.o.o.), nadzornog organa (“Tadić” d.o.o.) i kod nadležnih općinskih službi, ali nije pronađeno nikakvo rješenje ovoga problema, jer na terenu nema mjesta za značajnije razmicanje ova dva cjevovoda.

-“Mi nastojimo da novonastale kvarove saniramo u što kraćerm roku i to je jedino što možemo učiniti. Stoga, korisnike gradskog vodovoda u Orahovici i Bistrici molimo za razumjevanje i strpljenje” – poručuju iz Komunalnog.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal