Poveži se putem

Kultura

U pertak festival “Od ljeta jeseni” – Specijalni gost Marko Bošnjak

Objavljeno

-

Sedamnaesti po redu Dječiji festival „Od ljeta jeseni“ bit će održan u petak 11.11.2016., u kino-dvorani Doma kulture Žepče sa početkom u 18,00 sati.  Riječ je o festivalu koji ima dugu tradiciju u Žepču, i čiji je pokretač i organizator prvih petnaest godina bilo Udruženje građana „ Središte za mladež – Putokazi“.

Šesnaesti festival je organiziran prošle godine pod okriljem JU „Dom kulture“ Žepče, koja je od „Putokaza“ dobila licence za nastavak festivala.

Od ove godine Dječiji festival od „Od ljeta jeseni“ mijenja koncepciju i postaje festival autorskih pjesama.

Naime, Dom kulture je dao priliku učenicima osnovnih i srednjih škola s područja općine Žepče i šire, da dostave prijedloge svojih autorskih pjesama, od kojih su izborom stručnog žirija, odabrane one najbolje, koje su i uglazbljene, te će se iste moći i čuti na ovogodišnjem festivalu.

Odabrane pjesme na Festivalu „Od ljeta jeseni“ izvodit će mladi pjevači iz osam općina; Breze, Kaknja, Kiseljaka, Olova, Teslića, Vareša, Zavidovića i Žepča, a sve pjesme će u konačnici biti snimljene i na CD.

Kao specijalni gost večeri u petak, u Žepču će nastupiti i „Ramsko čudo“ Marko Bošnjak, pobjednik regionalnog talent showa za djecu „Pinkove zvjezdice“.

Advertisement

Generalni pokrovitelj Dječijeg festivala autorskih pjesama je Općinski načelnik Mato Zovko, a ulaz na isti je besplatan.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal