Poveži se putem

Religija

U povodu Pravoslavnog božića poruku uputio protojerej Zoran Živković

Objavljeno

-

U povodu Badnjeg dana i nastupajućeg Pravoslavnog božića, poruku svim čitateljima portala Zepce.Ba uputio je protojerej Zoran Živković, koju u cjelosti prenosimo.

Kada se u jednoj porodici rodi dijete, u toj porodici vlada neizmjerna radost jer su dobili novog člana koji će veseliti svoje roditelje u djetinjstvu, a biti velika nada i pomoć u njihovoj starosti. Tom rođenju se raduju i bliži srodnici i ta radost se zadržava u jednoj skupini ljudi. A, evo dana kome se raduje cijeli svijet zato što se rodi dijete koje je i prijatelj, i srodnik, i radost u djetinjstvu, i nada u starosti, i ljubav vječita, i MIR toliko potrebni ovom našem osakaćenom društvu. Rodi se malo dijete koje je u stvari VELIKI BOG I UZDANICA NAŠA.

Nije rođen da mu se raduju samo roditelji njegovi, niti da od njega očekuju pomoć samo srodnici njegovi, već je rođen da radost donese cijelom svijetu, da nas u ljubavi svojoj ujedini i svojom krotošću i smirenjem donese MIR svima nama. Zato se radujmo svi zajedno ovom rođenju Hristovom, ujedinimo se u ljubavi koju nam donosi i tražimo mir jedni od drugih. Zato i ja u ime SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE koju predstavljam i u kojoj se molim novorođenom Bogomladencu Hristu, sve vjernike pravoslavne crkve pozdravljam Božićnim pozdravom “MIR BOŽIJI – HRISTOS SE RODI, a svim ostalim dobronamjernim ljudima želim svako dobro od dragog Boga, i želim srećnu i uspješnu Novu 2017. godinu.

Protojerej Zoran Živković

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal