Poveži se putem

ZDK

U Šerićima otvorena novoizgrađena ambulanta porodične medicine

Objavljeno

-

U zeničkom selu Šerići danas je svečano otvorena novoizgrađena ambulanta porodične medicine opremljena savremenim medicinskim pomagalima s liftom za stara i iznemogla lica. Do realizacije projekta i otvorenja objekta došlo je zahvaljujući saradnji Republike Turske i Grada Zenice.

Gradonačelinik Zenice Husein Smajlović kazao je kako je, nakon razornih majskih klizišta koja su zadesila Šeriće, veliko zadovoljstvo doći i prisustvovati otvorenju jednog savremenog objekta kao što je ambulanta.

“Zadovoljstvo mi je da dobrim povodom dolazim u Šeriće. Moram naglasiti da je ovo jedina ambulanta na seoskom području koja posjeduje lift. Također se nadam da će nivo usluga biti na visokom nivou, a da će vama što manje trebati. Veliko je zadovoljstvo da nakon majskih nesreća koje su zadesile i Šeriće, vidjeti veliko jedinstvo i optimizam”, kazao je Smajlović.

Advertisement

Ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona Bojan Gvozdenović izrazio je zadovoljstvo i pozdravio realizaciju ovoga projekta te naglasio da će Ministarstvo zdravstva, s medicinskog aspekta, i dalje nastaviti pomagati i opremati ruralna područja.

Svečanom presjecanju vrpce prisustvovao je i ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Cihad Erginay koji je podsjetio na neraskidivu vezu između dvije zemlje.

“Veliko mi zadovoljstvo pričinjava to što ste se okupili u ovako velikom broju. To je ujedno i najbolji pokazatelj prijateljstva naše dvije zemlje. Vaš narod je pretrpio mnogo teških situacija kroz historiju i iz tog razloga, vi ste pravi heroji, vi ste najviše zaslužni za ovaj objekat. U ime Republike Turske, koja je potpomogla izgradnju ove ustanove, želim da vam ova ustanova olakša život i nadam se nastavku naše suradnje”, naglasio je Erginay.

Objekat u kome je smještena ambulanta donirao je jedan od mještana Šerića.

Advertisement

(Anadolu Agency)

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal