Poveži se putem

Žepče

U UPIP-u Žepče potpisan sporazum za kreiranje prekogranične saradnje

Objavljeno

-

U okviru projekta SME-s without borders (Malo i srednje preduzetništvo bez granica) koji finansira Europska unija kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA) u okviru Programa prekogranične saradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina, a koji implementira Udruga poduzetnika i poslodavaca Žepče (BiH) s partnerima Općinom Majur (RH), Razvojnom agencijom Žepče (BiH), Razvojnom agencijom SIMORA (RH) i LAG-om UNA (RH), 29. novembra 2013. godine održan je sastanak članova AgroMAP (BiH) i članova SMCMAP (Sisačko-moslavačke županije).

Tokom sastanka upriličeno je i potpisivanje Sporazuma za kreiranje prekogranične (međunarodne) saradnje mreže aktera iz podsektora ljekovitog i aromatičnog bilja.

U ime mreže uzgajivača ljekovitog i aromatičnog bilja, ispred Sisačko-moslovačke županije Sporazum je potpisao predsjednik tehničko-operativnog tima Danijel Matić, a u ime AgroMAP mreže BiH Ivan Antunović.

Sastanak koji je održan u sali Agroinkubatora bio je mjesto razmjene iskustava. Članovi AgroMAP mreže BiH prisutnim su prezentirali što je do sada učinjeno i koje su moguće poteškoće na koje mogu naići tokom implementacije ovog projekta.

Iskustva su veoma bitna u svakom preduzetničkom poduhvatu, a važna je svakako i potpora koju udruženja trebaju od vlasti na svim nivoima. Da potpora neće izostati, ovom prilikom obećao je premijer Zeničko-dobojskog kantona Munib Huseinagić, koji je također prisustvovao sastanku. U njegovoj pratnji bili su i ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK Ivica Ćurić i savjetnik u Vladi ZDK Ivica Mandura.

Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal