Poveži se putem

Zavidovići

U Zavidovićima bačena eksplozivna naprava na zgradu policijske stanice

Objavljeno

-

Kako je za Klix.ba potvrdila glasnogovornica MUP-a ZDK Aldina Ahmić, u Zavidovićima je u 00:15 aktivirana eksplozivna naprava, a na sreću povrijeđenih nije bilo. Kako je saopćeno iz MUP-a ZDK, eksplozivna naprava bačena je na krov aneksa zgrade Policijske stanice Zavidovići, u kojem se nalazi lokacija za izdavanje ličnih dokumenata.

“Nepoznata osoba je oko 00:15 sati bacila eksplozivnu napravu na aneks zgrade policijske stanice Zavidovići. Povrijeđenih nije bilo, a nastala je manja materijalna šteta. Policijski timovi rade na identifikovanju osobe koja je izvršila ovo djelo.

Istragu o napadu na policijsku stanicu u Zavidovićima preuzelo je Tužilaštvo BiH.

Advertisement

Aldina Ahmić potvrdila je da je i jučer u blizini policijske stanice u Zavidovićima nađen dio eksplozivne naprave koji nije bilo moguće detonirati jer se radilo o nekompletnoj eksplozivnoj napravi.

Također, iz MUP-a ZDK potvrđeno je za Klix.ba da je formiran i zajednički operativni tim koji čine pripadnici MUP-a ZDK, Federalne uprave policije, kao i pripadnici SIPA-e.

Sama činjenica da je istragu preuzelo Tužilaštvo BiH cijelom slučaju daje potpuno novu dimenziju.

“Postoje indicije da u ovom slučaju ima elemenata krivičnog djela terorizma, te je postupanje u ovom slučaju preuzelo Tužilaštvo BiH, koje će i voditi daljnju istragu i po čijem nalogu je formiran zajednički tim SIPA-e, Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koji će raditi na prikupljanju operativnih saznanja, te identifikovanju i lociranju izvršioca”, navodi se u saopćenju MUP-a ZDK.

Advertisement

Nakon dojave o izvršenom krivičnom djelu, na lice mjesta izašao je policijski komesar Semir Šut, koji je rukovodio svim aktivnostima i policijskim snagama.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal