Poveži se putem

ZDK

U Zenici ukraden Golf IV vlasnišvo žepačke firme Elmont

Objavljeno

-

Na području Zeničko-dobojskog kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

KRIMINALITET

Evidentirano je sedam krivičnih djela koja su izvršena na području: Policijske uprave I u Zenici (2), Policijske uprave II u Visokom (1), Policijske uprave III u Zavidovićima (3) i Policijske uprave V u Olovu (1).
Zenica

Dana 08/09.09.2015. godine, u ulici Zije Dizdarevića, izvršeno je krivično djelo teška krađa putničkog motornog vozila marke „VW Golf IV“, registarskih oznaka E97-K-609, vlasništvo firme „Elmont“ d.o.o. Žepče. Izvršen je uviđaj od strane službenika Policijske uprave I.

Dana 09.09.2015. godine, u ulici Crkvice, od strane dva nepoznata lica izvršeno je krivično djelo razbojništvo nad licem H.A., kojom prilikom je od istog otuđen laptop, te mobilni telefon i ručni sat. Policijski službenici su poduzeli aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.
Breza

Dana 09.09.2015. godine, u mjestu Potkraj, od strane službenika uniformisane policije zaustavljeno je i kontrolisano putničko motorno vozilo marke „Audi“, registarskih oznaka J41-M-411, kojim je upravljao Š.S. iz Sarajeva. Kontrolom je utvrđeno da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Breza.
Maglaj

Advertisement

Dana 09.09.2015. godine, službenici uniformisane policije su prilikom kontrole putničkog motornog vozila marke „VW Jetta“, registarskih oznaka 476-E-432, kojim je upravljao M.O. iz Maglaja, utvrdili da registarske oznake ne pripadaju navedenom vozilu. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj.
Zavidovići

Dana 08/09.09.2015. godine, u mjestu Majdan, izvršena je teška krađa u kuću, vlasništvo S.Š., kojom prilikom je otuđen televizor. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Zavidovići.
BEZBJEDNOST SAOBRAĆAJA
Doboj Jug

Dana 09.09.2015. godine, u 11,40 sati, na magistralnom putu M-17 u mjestu Mravići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali putničko motorno vozilo marke „VW Polo“, registarskih oznaka 031-A-020, vlasništvo MUP-a RS-a, kojim je upravljao B.Z. iz Prnjavora, i putničko motorno vozilo marke „Škoda Fabia“, registarskih oznaka T40-T-912, kojim je upravljao I.A. iz Gračanice. U saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradala D.K., rođena 1977. godine, iz Rijeke, Republika Hrvatska, dok su lake tjelesne povrede zadobili B.Z. i V.B. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Doboj Jug, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva ZDK-a.

Na području Kantona dogodilo se još 12 saobraćajnih nezgoda u kojima je pričinjena materijalna šteta na vozilima, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal