Poveži se putem

Religija

Foto: U Žepču održan “Biblijski kamp”

Objavljeno

-

U 200. Godini Don Boscovog rođenja, u Hrvatskoj salezijanskoj provinciji započela je nova aktivnost pod nazivom „Biblijski kamp”. Kamp se održao od 19. do 25. srpnja 2015. u Katoličkom školskom centru u Žepču, BiH, u organizaciji tima „Lectio Divina s Don Boscom”, a vodila su ga trojica novo zaređenih salezijanskih đakona: d. Ivan Terze, d. David Leskovar i d. Branko Bendra.

Tema kampa bila je: „Nasljedovati Krista prema Evanđelju po Marku”. Na Biblijskom kampu u Žepču okupili su se mladi srednjoškolci i studenti kako bi zajedno razmatrali biblijske tekstove, uranjali u drevni kršćanski način molitve Lectio Divina i rasli u zajedništvu kroz podjelu duhovnih iskustava.

Kroz program sastavljen od raznih radionica, osobnih meditacija, rasprava i molitve, mladi su zajedno sa svojim voditeljima osluškivali što im Gospodin želi poručiti kroz Njegovu Riječ za njihov život i koje odluke donijeti za narednu akademsku i školsku godinu. Prvi kamp takve tematike naučio je mlade mnogim teorijskim i praktičnim stvarima vezanim uz Sveto Pismo i njegovu aktualizaciju. U njihovom zajedništvu, koje je kroz tjedan dana karakterizirao tipičan salezijanski obiteljski duh, zbližili su ih i trenuci osobnih podjela, zajedničkog rada, izlet u Sarajevo i naravno neizostavne igre u Oratoriju. Dva zasigurno najjača iskustva za sudionike bila su svjedočanstvo mlade misionarke s Haitija, inače sestre Služavke maloga Isusa, s. Ane Uložnik, te „iskustvo pustinje” tj. nekoliko sati provedenih u potpunoj tišini i osluškivanju Božje Riječi.

Advertisement

Svi koji žele više saznati o biblijskome kampu i dublje razmatrati Božju riječ mogu to učiniti i putem Facebook stranice „Lectio Divina s Don Boscom”.

(Barbara Mirković / FB)

Copyright © 2002 - 2022 Zepce.ba portal