Poveži se putem

Žepče

U Žepču održan vanredni sastanak Upravnog odbora Udruženja penzionera ZDK

Objavljeno

-

U Žepču je u utorak, 26.12.2017. godine, u sali Općinskog vijeća Žepče, održan vanredni sastanak Kantonalnog / županijskog Upravnog odbora Udruženja penzionera / umirovljenika ZE – DO kantona / županije. Sjednici su nazočili predstavnici svih općinskih udruženja, sjednicom je predsjedavao gospodin Mustafa Trakić, predsjednik Upravnog odbora.

Bili su nazočni i gosti i to :
–    gospodin Omer Omerefendić, predsjednik Skupštine Saveza udruženja P / U F BiH,
–    gospodin Mehmedalija Rapa, predsjednik Izvršnog odbora Saveza udruženja P / U F BiH,
–    gospodin Muhamed Jusufović, predsjedavajući Općinskog vijeća Žepče.

Gosti su pozdravili sve prisutne, zahvalili se na gostoprimstvu i pohvalili rad Saveza i Udruženja Žepče.

Predsjedavajući OV Žepče gospodin Muhamed Jusufović dao je u svoje ime, ime općinskog načelnika i Općinskog vijeća Žepče punu podršku radu žepačkog udruženja, te adekvatnu materijalnu podršku. Istakao je da je ovo udruženje najaktivnije udruženje u općini Žepče i da postiže zavidne rezultate.

U tijeku sjednice predstavnici osiguravajuće kuće iznijeli su svoju ponudu osiguranja imovine i lica pod nešto povoljnijim uvjetima za članove najstarije populacije. Zaključeno je da zajedno sa općinskim udruženjima provedu akciju na terenu u obostranom interesu.

Razmatran je i prijedloh kandidata za člana Upravnog odbora Federalnog zavoda PIO / MIO. Raspisan je natječaj, a o rezultatima informaciju je podnio član komisije za izbor Vlado Marković. Istakao je da su se na natječaj javila svega 4 kandidata, a da su kompletnu dokumentaciju priložila 2 kandidata –  Omer Omerefendić iz Sarajeva i Haša Kuljuh iz Goražda. Nakon obavljenog intervjua gospodin Omerefendić dobio je 20 vrijednosnih bodova, a gospođa Kuljuh 16 vrijednosnih bodova. Oba kandidata su dobila podršku i prijedlog je upućen Vladi F BiH na konačno razmatranje i usvajanje. Upravni odbor dao je podršku i prednost gospodinu Omerefendiću glede iskazanog iskustva i pregovaračkih sposobnosti.

Advertisement

Razmotrena je informacija o obvezi  provođenja redovitih izbora u općinskim udruženjima i obadva Saveza za novi mandatni period 2018. – 2022. godine. Zaključeno je da općinska udruženja provedu svoje izbore do kraja mjeseca travnja 2018. godine, a da se na kantonalnom i federalnom nivou sve izborne aktivnosti provedu do kraja mjeseca svibnja 2018. godine.

U žepačkom Udruženju izbori su već provedeni i ostala su samo konačna usaglašavanja oko kandidata. Žepče je kvalificirano kao veoma uspješno udruženje sa multinacionalnim sastavom, ali to ne remeti uspješan rad. Ista je ocjena data i za uspješnost funkcioniranja općine Žepče, te da i općina i udruženje mogu biti primjer mnogima oko suživota, zajedništva i tolerancije.

Analizirani su i masovni protesti održani 25.10.2017. godine. Ocijenjeni su uspješnim i konstatirano je da nadležne vlasti, a posebno Vlada F BiH, čine sve napore da se novi Zakon o PIO / MIO usvoji do kraja godine i da se konačno povećaju mirovine. U slučaju da se to ne uradi u obećanom roku početkom godine umirovljenici će tražiti linearno povećanje mirovina za 10 % i provesti radikalnije protestne radnje.

Nakon toga svi su sudionici sastanka nastavili svoje druženje u restoranu „ Armani centra“.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal