Poveži se putem

Kultura

U Žepču održana promocija knjige “Kćeri moja Merjem”

Objavljeno

-

Promocija knjige ” Kćeri moja Merjem ” autorice Vildane Stanišić održana je u Žepču. Sva mjesta u sali Općinskog vijeća Žepče bila su popunjena, a pored Žepčanki i Žepčaka koji su došli da pruže podršku svojoj sugrađanki, mogla su se vidjeti i neka lica iz drugih gradova.

Promocija je počela čitanjem pjesme “Ne znaš ti”, a potom je moderatorica večeri Sonja Dženneta pročitala zahvalnicu koju je autorica uputila svim sponzorima koji su pomogli izdavanje njene knjige i pismo podrške autorici koje je uputio predsjedavajući OV Žepče i predsjednik IO Medžlisa islamske zajednice Žepče gospodin Edin Šišić.

Kako su istakle i autorica i moderatorica u svom govoru, ovo nije klasična promocija knjige, nego prije svega jedno lijepo druženje i šansa da Žepčaci i Žepčanke, ali i svi ostali upoznaju ko je zapravo Vildana Stanišić.

Moderatorica Sonja Dženneta je pročitala zaista bogatu i zadivljujuću biografiju autorice Stanišić, a autorica je nešto više govorila ko je privatno Vildana Stanišić, šta je ono što je inspiriše i kako je došlo do izlaska njenog prvijenca, ali i o svome teškom životnom putu kojim je kako kaže sa dna stigla do vrha.

Podršku autorici Vildani Stanišić pružio je i općinski načelnik gospodin Mato Zovko koji joj je čestitao na objavljivanju prve knjige i poželio joj puno sreće i uspjeha u budućem radu.

Prisutnima se obratila i gospođa Branka Janko, direktorica Razvojne agencije Žepče, koja je također pored čestitki Vildani izjavila kako je dirnuta Vldaninom životnom pričom koja nije nimalo laka, te kako se divi ovoj hrabroj ženi i kako je zaista uživala u promociji.

Advertisement

Pored uvodne pjesme “Ne znaš ti”, moderatorica je pročitala još tri pjesme iz knjige “Kćeri moja Merjem” i članak iz priče “Na prozu je red”, a muzička pratnja na gitari bila je Selma Avdić, učenica Glazbene škole Katarina Kosača Kotromanić iz Žepča.

Promocija je trajala nešto više od sat vremena, a autorica je na kraju ove, kako reče, čarobne večeri, izjavila da je više nego zadovoljna odzivom gostiju i prodajom knjiga, te da su je njene sugrađanke i sugrađani zaista prijatno iznenadili.

“Ni u najljepšim snovima nisam mogla sanjati ovakvu promociju. Hvala vam od srca, divni ste.” – kazala je autorica na kraju večeri na što joj je načelnik Zovko uz osmjeh odgovorio – “Takvi smo mi Žepčaci”.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal