Poveži se putem

Žepče

U Žepču svečano otvoren Centar za mentalno zdravlje

Objavljeno

-

U sastavu JU “Dom zdravlja” Žepče, danas je svečano otvoren rekonstruisani Centar za mentalno zdravlje. Projekat rekonstrukcije u vrijednosti od 82.000,00 KM realizovan je sredstvima Vlade Švicarske, a implementirali su ga Asocijacija XY i Federalno ministarstvo zdravstva BiH.

Pored medicinskog osoblja Doma zdravlja Žepče, uz direktoricu dr. Anu Zlovečeru Jukić, svečanom otvorenju su prisustvovali predstavnici Švicarske ambasade, Asocijacije XY, Federalnog ministarstva zdravstva, resorni ministar u Federalnoj vladi, predstavnik Kantonalnog ministarstva, zastupnici u Domu naroda Parlamenta FBiH, direktori javnih ustanova, škola, predstavnici Odbora za međureligijsku saradnju Žepče, udruženja proisteklih iz rata, policije, sportskih i drugih organizacija, kao i načelnik Općine Žepče Mato Zovko sa svojim pomoćnicima.

Svečanu vrpcu zajedno su presjekli načelnik Zovko i predstavnica Ambasade Švicarske Maja Zarić.

Direktorica JU Dom zdravlja sa stacionarom Žepče, dr. Ana Zlovečera Jukić, se zahvalila svima koji su izdvojili vrijeme i svojim prisustvom uveličali ovu veliku svečanost, a posebnu zahvalnost je iskazala svima koji su pomogli da se ovaj porojekat u potpunosti realizuje. Direktorica Zlovečera-Jukić se zahvalila i svima koji su u prethodnom periodu prepoznali i pomogli sve projekte koje je ova ustanova inicirala i realizovala, a posebno je naglasila rekonstrukciju i izgradnju nove Ambulante u Ozimici, za koju se nada da će u narednom periodu biti uspješno privedena kraju.

-“Centar za mentalno zdravlje je novina u našoj općini koji za cilj ima promociju i prevenciju mentalnog zdravlja svih građana. U ovom centru ćemo se prevashodno brinuti za zdravlje naših građana, kako u samom nazivu i stoji, a ovdje će raditi stručno osoblje i to psiholog, psihijatar, socijalni radnik, te medicinska sestra educirana za okupacionu terapiju.” – rekla je, između ostalog, direktorica Ana Zlovečera Jukić.

Advertisement

Prisutnim gostima su se obratili i predstavnica Švicarske ambasade Maja Zarić, direktoorica Asocijacije XY Emina Osmanagić, predstavnik Kantonalnog ministarstva zdravstva Goran Čerkez, voditeljica Centra za mentalno zdravlje u Žepču dr. Alma Mulić, kao i načelnik Općine Mato Zovko.

Ovom prilikom uručene su i zahvalnice pojedincima i organizacijama, a za sve prisutne je priređena zakuska.

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal