Poveži se putem

BiH

Ublažene mjere zabrane kretanja za mlađe od 18 i starije od 65 godina

Objavljeno

-

||||

Nova Naredba Federalnog štaba civilne zaštite koja se odnosi na zabranu kretanja osobama starijim do 65 godina i mlađim od 18 godina donesena je danas.

Prema ovoj naredbi, osobe starije od 65 godina moći će se kretati ponedjeljkom, srijedom i petkom od 9 do 13 sati. Osobe mlađe od 18 godina moći će se kretati utorkom, četvrtkom i subotom od 14 do 20 sati.

“Prema toj odredbi osobe starije od 65 godina imale bi mogućnost u ponedjeljak, srijedu i petak da izađu i da borave vani od devet do 13 sati, dok mlađi od 18 godina bi to ostvarivali utorkom, četvrtkom i subotom u periodu od 14 do 20 sati. Kao što smo i obećali sukladno epidemijskoj situaciji trenutno u BiH popustili smo određene mjere“, istakao je Goran Čerkez, član Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i pomoćnik ministra za javno zdravlje.

Dodao je da će i dalje pratiti epidemiološku situaciju i u skladu s tim u narednom periodu ili vraćati restriktivne mjere ili ih dodatno ublažavati.

Ublažavanjem mjera, pojasnio je Čerkez, dozvoljeno je i osobama treće dobi koje borave u staračkim domovima da izađu u određene dane i u određenom periodu ispred tih ustanova.

Advertisement

Nastavi čitati
Advertisement

Copyright © 2002 - 2023 Zepce.ba portal